Tekerlek Şeklinde Plakçalar

Share

Miniot tarafından yaratılan ve Kickstarter’da fon bekleyen Wheel, sade bir plakçalar. Aslında Wheel, isminin de ifade ettiği gibi, yalnızca bir tekerlek. Plağı tekerleğin üzerine yerleştiriyorsunuz ve plak çalmaya başlıyor. Her şey ortadaki minik kol aracılığıyla kontrol ediliyor. Böylece plağı öne çıkaran sade ve şık bir görünüm yakalanırken, plak dinlemenin benzersiz tadından da mahrum kalınmamış olunuyor.

wheel-by-miniot-4__large

Özünde Wheel, tersine çevirilmiş bir pikap. Yani Wheel’ın tüm teknolojisi plağın altında kalan tabana entegre edilmiş. Dolayısıyla görüntüde sadece plak var; pikap kolu, iğne gibi başka ayrıntılar yok. Tüm teknolojinin kapalı olması kaza ve toza karşı da koruma sağlıyor. Wheel’ın saklı pikap kolu AudioTechnica AT95E kartuş ile kullanılıyor. İkisi birlikte sıcak ve zengin bir ses sunarken tüm detaylar da netlikle duyulabiliyor.

Wheel, analog bir pikap. Pille çalışmıyor ve bütün hünerlerini gösterebilmesi için iyi bir amfiye ve ses sistemine ya da kulaklığa bağlı olması gerekiyor. Entegre 3.5 mm jack sayesinde Wheel, tüm hoparlör ve amfilere bağlanabiliyor. Ayrıca, Wheel’i kablosuz hoparlörlerle kullanmak için kablosuz bir vericiye bağlamak da mümkün.

Wheel’ın tam ortaya yerleştirilmiş kontrol çubuğu her işlevi yerine getiriyor. Açma / Kapama, Çalma / Duraklatma, Sesi Azaltma / Artırma, Sonraki /Önceki Parçaya Geçme gibi kontroller bu kumanda aracılığıyla yapılıyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...