Kendi Android’inizi Kendiniz Tasarlayın

Share

Android işletim sisteminin en belirgin özelliklerinden biri tamamen özelleştirilebilir olması. İşletim sisteminin her tarafındaki tasarımsal öğeleri değiştirebilmek, her kullanıcının kendine özel bir telefon kullanmasını mümkün hale getiriyor. Fakat tam olarak tarzınızı telefona yansıtmak çok kolay olmuyor. Zira bu düşünülen tasarımın hangi uygulamaları kullanarak telefona aktarılacağını bulmak uzun zaman alabiliyor. Google’ın yeni sitesi ise Android kullanıcıların tam da istediği tarzda bir tasarım oluşturmasını kolaylaştırıyor.

“My Android” isimli site, Android kullanıcılarının telefonlarını birkaç dakika içerisinde kişiselleştirmesine imkan sağlıyor. Hazırlanan sitede kullanıcılara belirli seçenekler sunuluyor ve bu seçenekler arasından birinin seçilmesi isteniyor. Birkaç sorudan oluşan testte bir tasarımdan beklentinin ne olduğu belirtiliyor. Örneğin oyunlara mı önem veriyorsunuz, haberleri okumak mı daha önemli ya da diğer işler mi sizin için daha önem arz ediyor sorularına verdiğiniz yanıtlar, test sonucundaki önerilere doğrudan etki ediyor. Ayrıca Android konusunda acemi mi yoksa profesyonel mi olduğunuz da test soruları arasında yer alıyor.

Test bittiğinde beğenilere uygun olarak klavyenin, ikonların, arkaplanın ve diğer öğelerin nasıl özelleştirileceği iyice anlatılıyor. Böylece aklınızda olan tasarımı tam anlamıyla telefona aktarmak mümkün oluyor. Android kullanıcılarının ilgisini fazlasıyla çekeceğini düşündüğümüz siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...