Xiaomi Mi 6 Ertelendi

Share

Xiaomi Mi 6 bekleyenler maalesef bir süre daha sabretmek zorunda kalacak. Akıllı telefonun çıkış tarihinin temin sorunları sebebiyle ileri bir tarihe atıldığı iddia ediliyor.

Xiaomi Mi 6 modelinin, Snapdragon 821 işlemci ile geleceği konusunda dedikodular dolaşmaya başlamışken durum tamamen değişti. Şimdi de Xiaomi Mi 6’nın ertelendiği söyleniyor.

Snapdragon 835 Xiaomi Mi 6 modelini geciktiriyor

Xiaomi Mi 6 modelinin Qualcomm’un son nesil işlemcisi Snapdragon 835 ile birlikte gelmesi bekleniyordu. Öte yandan Qualcomm, 10 nanometre üretim süreci dolayısıyla Snapdragon 835 işlemcisini yetiştirmekte zorlanıyor. Hatta Xiaomi’nin de bu sebeple akıllı telefonunu Snapdragon 821 ile birlikte sunabileceği iddia edilmiş ve bu iddialar haliyle birçok kullanıcıyı üzmüştü.

Görünen o ki Xiaomi, Mi 6’yı eskimiş bir işlemci ile sunmaktansa beklemeyi tercih etmiş durumda. Akıllı telefonun Nisan ayı başında gelmesi beklenirken, Snapdragon 835 yokluğu sebebiyle ürünlerin Mayıs ayı sonlarına ertelendiği söyleniyor.

Xiaomi Mi 6’nın ultra ince çerçeve tasarımı ve 6 GB’a kadar RAM seçeneği sunacağı da yeni iddialar arasında. Ek olarak, modelin üç farklı versiyonla gelebileceği ve giriş seviyesi olan modelin Helio X30 işlemci, 4 GB RAM ve 64 GB depolamaya sahip olacağı belirtiliyor. Tasarım, çift arka kamera ve hızlı şarj Teknolojilerininse ortak özellikler olarak karşımıza çıkması muhtemel. En temel modelin fiyatının ise Çin’de 290 dolar civarında olması bekleniyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...