iPhone’a Android’li Kılıf

Share

Eye adlı akıllı iPhone kılıfı, Kickstarter üzerinden başlatılan ve iPhone’lara Android özellikleri kazandırmayı amaçlayan bir proje. Kılıf bu hedefi gerçekleştirmek için, iPhone’un arkasına neredeyse yeni bir Android işletim sistemli telefon ekliyor. 5 inç AMOLED ekrana sahip kılıf Android 7.1 Nougat işletim sistemi ile çalışıyor. iPhone’a Lightning portundan bağlanan Eye, cihazlar arasında dosya transferi, güç aktarımı ve diğer etkileşimlere olanak sağlıyor.

MicroSD kart girişi, cihazın 256 GB’a kadar belleğe sahip olmasına imkan veriyor. Bu belleğe fotoğraflar, videolar ve diğer medya çeşitleri yerleştirilip, Android’in dosya görüntüleyicisi ile yönetilebiliyor. 2 bin 800 mAh batarya, iPhone için ekstra enerji sağlıyor. Ayrıca Eye, Qi kablosuz şarj sistemini de destekliyor.

Bir iPhone’la 3 telefon hattı

Kılıfın iki SIM kart girişi bulunuyor ve üst düzey modelleri 4G LTE bağlantı desteği sunuyor. Böylece iPhone’unuzla üç farklı telefon numarası kullanabiliyorsunuz. Sadece Android’de bulunan görüşme kaydetme, dosya görüntüleyici, kişiselleştirme, dosya aktarımı ve Android uygulamaları, kılıf sayesinde iPhone kullanıcılarına da sunulmuş oluyor. Eye’ın arkada bulunan ekranı sayesinde, kullanıcılar iPhone’un daha kaliteli arka kamerasıyla da selfie çekebiliyor.

3,5 mm standart kulaklık girişi, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus sahibi kullanıcılara, yeniden kablolu kulaklık kullanma imkanı sunuyor. Eye ayrıca NFC, kızılötesi ve otomobil bağlantısı gibi özellikler de sunuyor. Kılıf iPhone 6 ve üzeri modellerde kullanılabiliyor ve yeni çıkacak iPhone modellerinden bir ay sonra onlara uygun kılıfların da çıkarılacağı belirtiliyor.

Proje her ne kadar ilgi çekici görünse de Eye’ın yaratıcısı ESTI adlı şirketin ilk kez bu projeyle ortaya çıktığını belirtmek gerek. İlk proje olarak bu denli kapsamlı bir işe girişmek, özellikle seri üretim aşamasında ciddi sorunlarla karşılaşılmasına sebep olabilir. İlk teslimatın 2017’nin Ağustos ayında yapılacağı belirtiliyor ancak bu hedefin karşılanamaması da muhtemel. Şimdilik Eye’ı Kickstarter üzerinden ön siparişle 95 Dolar’a satın almak yerine, piyasaya çıkmasını ve kendisini kanıtlamasını beklemekte fayda var gibi duruyor. Ancak sunulan rakamlara göre ürün piyasaya çıktığında 200 Dolar civarı bir ücret ödemek de gerekebilir.

Dünya Halleri, Mac Rumors, Kickstarter

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...