‘Monopoly’ Broadway Müzikali Oluyor

Share

114 ülkede, 47 farklı dilde oynanan Hasbro’nun popüler kutu oyunu Monopoly, ‘Monopoly, the Musical’ adıyla Broadway müzikali olarak uyarlanacak.

Üretici firma Hasbro’nun, senaryo yazımı için Rick Elice ile anlaştığı, Broadway’de piyanist ve söz yazarı Dan Lipton ile oyuncu David Rossmer’in de müzikali hayata geçirecekleri öğrenildi. Lipton ve Rossmer’ın 1930’ların popüler müziklerine çağdaş bir yaklaşım getirmeleri bekleniyor.

monopoly-board-game

Müzikalin komedi şeklinde olacağı, ana karakterlerden birinin de oyunun mucidi Charles Darrow olacağı belirtildi.

ABD’nin Philadelphia kentinden doğup büyüyen Darrow, 1920’lerde satış elemanı olarak çalışırken 1929 krizinde işini kaybetti.

Zamanının büyük bir kısmını, Elizabeth Magie’nin yarattığı Landlord’s Game oynayarak geçiren Darrow, Monopoly oyununu geliştirdi ve patentini aldı. Oyunu Parker Brothers şirketine milyonlarca dolara sattı.

Daha önce Hasbro’nun, oyunun filme dönüştürülmesi için yapımcı şirket Lionsgate’le anlaşmaya vardığı açıklanmış, filmin senaryosunu Truman Show filminin yazarı Andrew Niccol’ün kaleme alacağı duyurulmuştu. Çekimlerine Ocak 2017’de başlanan filmin ne zaman gösterime gireceği henüz bilinmiyor.

NTV

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...