69 Yeni Emoji Geliyor

Share

Kelimelerin, hatta cümlelerin bile yerini almaya başlayan emojiler, hayatın olmazsa olmazları arasına girdi. Kıyafetlerde bile kullanılan emojilere yakında 69 yeni emoji eklenecek.

Daha çok gençler arasında yaygın olarak kullanılan emojiler mesaj yazacak kadar zamanın olmadığı anlarda imdadımıza yetişiyor. Tek bir emoji bazen romantizmi bazen de öfkeyi onlarca kelimeden daha iyi ifade edebiliyor. Unicode 10 ile birlikte emojilere yakında yenileri eklenecek.

Haziran’da yayınlanabilir

Japonya’da doğan emojiler iMessage ve WhatsApp gibi mesajlaşma hizmetleri, Twitter ve Instagram gibi sosyal ağlar üzerinden insanların çevrimiçi iletişim biçiminin önemli bir parçası haline geldi. Kelimelerin yetersiz kaldığı anlarda emojiler yardımımıza yetişiyor.

Unicode konsorsiyum tarafından hazırlanan yeni emojiler, Emojipedia sitesinde görüntülendi. Bazıları taslak halinde olsa da görselde yeni bir çok emojininin eklendiğini görebiliyoruz. Unicode 10 ile gelecek olan emojiler arasında sandviç, beyin, biftek, salça, monokle yüz, hindistan cevizi, meraklı yüz gibi emojiler yer alıyor.

Yeni emojilerin Haziran ayında yayınlanması bekleniyor. Emojiler hem iOS hem de Android platformu için yayınlanacak. iPhone’lara iOS 11 ile gelecek olan emojiler, Android cihazlara muhtemelen Android O ile gelcek.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...