Daily Mail: Bacak Yarışını Kim Kazandı?

Share

Daily Mail gazetesinin Brexit (İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkış süreci) müzakerelerinde bulunan İskoçya Birinci Bakanı Sturgeon ve İngiltere Başbakanı May hakkındaki manşeti ülkede olay yarattı.
Gazete iki kadın siyasetçinin Glasgow’da yaptığı görüşmede, bacaklarının ön plana çıktığı fotoğrafı manşetine taşıyıp “Brexit’i unut, bacak yarışını kim kazandı?” başlığı attı.

theresa-may-nicola-sturgeon-1490639851731

Tepki çeken manşetin yanı sıra iç sayfalarda yer alan Sarah Vine imzalı makalenin başlığında da “Ellerindeki en iyi silahlar mı? O bacaklar!” dendi.

Vine ayrıca Sturgeon’un bacakları hakkında “Tamamen flörtöz, kışkırtıcı şekilde üst üste atılmış… Doğrudan bir baştan çıkarma girişimi” ifadelerini kullandı.

‘UTAN DAILY MAIL’

Gazetenin ön sayfasının pazartesi akşamı Twitter’da yer alması sonrası hem ülkedeki siyasiler hem de vatandaşlar Daily Mail’e tepki gösterdi.

İşçi Partili milletvekili Harriet Harman “Geri zekalıca! 2017 yılındayız” diye yazdı.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...