Facebook’a (Da) Hikayeler Özelliği Geldi

Share

Facebook Hikayeleri ile Facebook, Snapchat’ten özellik aşırmaya devam ediyor. Yeni tanıtılan özellik, şimdilik test aşamasında olsa da bakalım bizlere neler sunuyor?

Facebook Hikayeler özelliği duyuruldu. Son zamanlarda özellikle Instagram tarafında Snapchat özelliklerini aşıran sosyal medya devi, bu aşırmalarında zirve yapmayı başardı. Snapchat Hikayeler özelliği Instagram’da tutunca, şimdi sıra Facebook’un kendisine geldi. Facebook yaptığı güncelleme ile bu özelliği aktif etti.

Facebook Hikayeler özelliği mobilde

Snapchat’in popüler özelliğini ilk kez Ağustos ayında kullanmaya başlayan Instagram, bu özellikle tutunmayı başardı. Günlük 150 milyon aktif kullanıcıya ulaşan Instagram Hikayeleri şimdi de Facebook Hikayeleri olarak hizmete girdi.

Facebook Hikayeleri nedir?

Facebook Hikayeleri isim olarak ve konsept olarak Snapchat Hikayeleri ile aynı olsa da, platformun belli avantajlarından yararlanmasını biliyor. Tıpkı Instagram gibi üst bölüme konuşlandırılacak özellik, farklı kare filtreleri sunarak 1 dakikalık hikayeler hazırlamanıza olanak sağlıyor.

Özellik aynı zamanda interaktif olacak. Sizin yüzünüzü tarayarak uygun AR modunu uygulanabiliyor. Kullanıcılar bu hikayelere mesaj atabiliyor. Direct olarak belirlenen bu özellik, Facebook Messenger’dan tamamen ayrı bir kullanım sunuyor.

Fotoğraflar ve Videolar sadece arkadaşlarımız ile paylaşılabiliyor. Ayrıca tıpkı Snapchat gibi bu hikayeler 24 saat sonra tamamen silinecek. Ayrıca kullanıcıların zaman tüneline düşmüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...