Forma Girmenizi Sağlayacak 6 Besin

Share

İyi beslenmek, zihinsel ve fiziksel fonksiyonlarınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlar. Bu altı besin, vücudunuzun stresin biyolojik etkilerini bertaraf etmesine yardımcı oluyor. Neden kendinizi onlardan mahrum bırakıyorsunuz?

1- Bitter Çikolata

16 MjAwOTEyMjctMDE0NS5qcGc=

Bu iyi hissettiren süper lezzetli yiyecek, bazı meyve sularından çok daha fazla antioksidan içerir ve tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. En mükemmel porsiyon ise 30 gramlık bir parça.

2- Papaya

A, C ve E vitaminleri içeren bu tropik meyve, cilt, saç, kalp ve bağışıklık sistemi için çok faydalı. Bulabilirseniz tazesini yiyin, kurusunu ise küçük miktarlarda tüketin.

3- Biberiye

Yemekleri süslemek ya da baharatlandırmak için kullanılsa da, içindeki uçucu yağlar dolaşım sistemini uyarır ve tahrişi önler. Ayrıca hafıza güçlendirici etkisi de kanıtlanmıştır.

4- Keten Tohumu

Çekilmiş olarak sindirimi tane halinden daha kolaydır. Bitkisel bir östrojen olan lignan içerir. Bu da aylık ruh hali değişimlerini yatıştırmaya ve fazla yemeyi önlemeye yardım eder.

5- Portakal

Bu asitli meyve, stresle daha kolay savaşmaya yardımcı olduğunu kanıtlamış bir antioksidan olan C vitamini bolca içerir.

 6- Kereviz

Bir sap kerevizi kemirmek bile stresinizi alır ama bu sebze aynı zamanda kandaki stres hormonların azaltan ve bu sayede damarları da rahatlatan bir kimyasal içerir.

Bu besinlere ilave olarak, doğru nefes almayı da ihmal etmeyin!

Sadece nefes alın. Günde sekiz dakika sakinleşmek için harika bir ilk adımdır. Uzmanlar beş dakikanın bile faydası olacağını söylüyor. Gergin durumlara daha az tepki vermeye başlayacağınızı fark edeceksiniz.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...