Samsung Galaxy S8 – iPhone 7 Karşılaştırması

Share

Galaxy S8 sonunda Samsung’un özel etkinliğinde tanıtıldı. Galaxt S8 firmanın yeni amiral gemisi oldu. Peki, Apple’ın iPhone 7 modeli karşısında neler yapabiliyor?

Galaxy S8 sonunda kanlı canlı olarak karşımızda. Uzun süredir merakla beklenen Galaxy S8, Samsung tarafından yapılan özel etkinlikle tanıtıldı. Peki, ezeli rakibi olan Apple’ın iPhone 7 modeli ile karşılaştırdığımızda hangi telefon baskın çıkıyor? Hep beraber görelim.

Tasarım

Aslında tasarım iki cihaz arasında bulunan en büyük farklardan biri. Galaxy S8 bu yılın modası olması beklenen çerçevesiz tasarımı ile dikkat çekiyor. yüzde 84.2 gibi harika bir ekran-kasa oranına sahip. Sıfır yan çerçeve, yüksek çözünürlüklü ekran ve yenilikçi ana ekran tuşu çözümü ile dikkat çekiyor.

iPhone 7 ayrı bir klasmanda bulunuyor. Cihaz belli oranda güçlense de ekran-kasa oranı halen rakibine göre çok düşük seviyede. %65.6 ekran-kasa oranı cidden Galaxy S8 karşısında sırıtıyor. Bunun dışında Apple’ın yeni akıllı telefonu önceki modellerden çok da farklı olamamasından dolayı tasarım çizgileri ile eleştiriliyor.

Ekran

Ekran konusunda öncelikle Galaxy S8’e bir kez daha göz atalım. Samsung’un yeni amiral gemisi modeli, yüzde 84.2’lik ekran kasa oranına sahip, 5.8 inçlik SUPER AMOLED panel kullanıyor. 16 milyon renk desteği sunan bu ekran, 568 ppi piksel sıklığına ve 1440 x 2960 çözünürlük değerine sahip. Bu ekran Corning Gorilla Glass 5 ile de çizilmelere karşı korunuyor.

iPhone 7 ekranı ise 4.7 inç ölçüleri ve yüzde 65.4’lük oranı ile rakibinin çok aşağısında. LED-Backlit LCD panel kullanan iPhone 7, 750×1334 ekran çözünürlüğüne ve 326 ppi piksel sıklığına sahip. Ekran her alanda Galaxy S8’in çok altında kalıyor.

Donanım

iPhone 7, Apple tarafından üretilen A10 işlemci modelini kullanıyor. Galaxy S8 ise tam bu noktada farkını hissettiriyor. Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S8 Snapdragon 835 kullanan ilk akıllı cihazlardan biri.

iPhone 7 işlemcisi olan A10, 4 dört adet çekirdeğe sahip.

Galaxy S8 ise Snapdragon 835 kullanıyor. Diğer bir işlemci grubu ise Exynos. Dört adet Cortex A53 ve yine dört adet Samsung tarafından özelleştirilen Exynos M2 işlemci çekirdeğine ev sahipliği yapan Exynos 8895, bu sayede üstün performans ile düşük güç tüketimini harmanlıyor.

iPhone 7 grafik arabirimi olarak PowerVR Series7XT Plus kullanırken, Galaxy S8, Adreno 540 ve Mali G71 kullanıyor.

Bellek kısmında ise yine belli farklar göze çarpıyor. iPhone 7 2 GB RAM sunarken Galaxy S8 4 GB ile tam iki kat bellek sunuyor. Ama bu noktada Apple’ın iOS işletim sistemi avantajına sahip olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Depolama kısmında Galaxy S8 64/128 GB yer sunarken, iPhone 7 32/64/128/256 GB depolama alanları sağlıyor. Burada en büyük fark Galaxy S8’in SD kart ile depolama alanını arttıyor olması.

Kamera

Galaxy S8 – iPhone 7 karşılaştırmamızda önemli farkların bulunduğu bir alandayız. Kamera söz konusu olduğunda iki amiral gemisi cihazında büyük farklar hemen göze çarpıyor.

Ana kamera dediğimiz arka kamera kısmında Galaxy S8, 12 Megapiksel bir sensör kullanıyor. Otofokus ve OIS desteği de sağlayan arka kamera, örnek fotoğraflardan da gördüğümüz kadarıyla inanılmaz başarılı duruyor. Bu arka kameranın diyafram açıklığı ise f/1.7 olarak göze çarpıyor.

HDR desteği sunan ve 2K çözünürlükte 60fps çekim yapabilen Galaxy S8, ön kamera olarak f/1.7’lik 8 megapiksellik bir kamera ile geliyor.

iPhone 7 kamera anlamında önceki modellerine göre önemli iyileştirmelere sahip. Bu kez arkada bulanan ana kamera f/1.8 diyafram açıklığına sahip ve 12 Megapiksel. Ön kamera olarak iPhone 7, 7 Megapiksellik 1080p’lik f/2.2 kamera barındırıyor.

Batarya

Galaxy S8 değiştirilemez 3000 mAh’lık Li-Ion batarya kullanıyor.

iPhone 7 ise her zaman olduğu gibi değiştirilemeyen 1960 mAh’lık bir bataryaya sahip.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...