Yeni iPhone’da Touch ID Arkada Yer Alabilir

Share

Apple’ın onuncu yıla özel bir iPhone hazırladığı uzun süredir gündemde. Yeni iPhone ile ilgili yeni yayınlanan bir raporda çarpıcı iddialar yer alıyor.

Bugüne kadar yeni iPhone ile ilgili oluşan genel kanı, tamamen cam bir tasarıma sahip olacağı ve Touch ID’nin ekrana monte edileceği ile ilgiliydi. Fakat yeni yayınlanan bir rapor bu iddiaların tam tersi yönünde bilgiler içeriyor.

Touch ID iPhone’un arkasında olabilir

iDropNews’in haberine göre, dün yayınlanan bir rapor, yeni iPhone’un isminin iPhone Edition olacağını iddia ediyor. Bu iddia iPhone Edition ismi ile ilgili ortaya atılan ikinci iddia. Bir Foxconn çalışanın gördüğü prototipe dayandırılan iddia, tasarım ile ilgili detaylar da veriyor.

Rapora göre cam, tasarım olması beklenen yeni iPhone’un arka tarafı metal olacak. İddiaya göre Apple, düştüğünde camın parçalanma eğilimi göstermesinden dolayı metal malzemeyi tercih ediyor. Ekranı ise uçtan uça hafif kavisli 2.5D OLED bir ekran olacak.

Raporun en dikkat çekici yanı Touch ID sensörünün yeri ile ilgili. İddiaya göre iPhone Edition’un parmak izi okuyucusu telefonun arkasında yer alacak. Ön yüzün tamamen ekran olacağı düşünülen yeni iPhone’da Touch ID’nin yeri ile ilgili iddialar böylece farklı bir boyut kazanmış oldu.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...