Bixby Nedir? Nasıl Kullanılır?

Share

Samsung Galaxy S8 ile birlikte gelen yeni akıllı dijital asistan Bixby, akıllı telefonunuzu çok daha keyifle kullanmanızı sağlayacak. İşte, Bixby ile sunulan özellikler.

Samsung, Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus kullanıcılarının önemli bir yardımcısı olacak akıllı dijital asistan Bixby, yetenekleri ile göz dolduruyor. Peki Google Now, Apple Siri, Amazon Alexa ve Microsoft Cortana gibi rakiplerinin karşısına iddialı bir şekilde çıkan Samsung Bixby kullanıcılarına neler sunacak?

Samsung tarafından geçtiğimiz haftalarda resmi olarak açıklanan Bixby, Galaxy S8 lansmanının gerçekleştirildiği Samsung UNPACKED etkinliğinde kendisini göstermiş durumda. Bixby’nin şirketin yapay zeka asistanlarına olan özgün yaklaşımı olduğu vurgulanıyor.

Siri veya Cortana gibi dijital asistanlardan farklı olarak Bixby’nin çok daha yardımcı olduğu ve cihazın işlevlerine erişim ve görevler konusunda çok daha başarılı olduğunun altı çiziliyor. Hızlı erişim için Galaxy S8 modellerinde özel bir tuşu da olan Bixby ilk olarak bazı dillerle kısıtlı olarak gelse de kısa süre içerisinde diğer dillere de destek vermeye başlayacak.

Bixby ile uyumlu bir uygulama açtığınızda, dijital asistanı istediğiniz anda aktif hale getirebileceksiniz. Asistan çalışmaya başladığı şartları ve uygulamanın durumunu anlayarak, kullanıcıya anında destek vermeye ve çeşitli eylem önerileri sunmaya başlayacak.

Akıllı bir kullanıcı arayüzü olarak nitelendirilen Bixby, kullanıcı davranışlarını dokunmatik komutların kullanımı ile değiştirme gibi bir misyon da üstlenmiş durumda. Rakipleri soru-cevap odaklı bilgiye ve aramalara odaklanırken Bixby, Samsung cihazlar ve gelecekte dijital asistanın yer alacağı diğer tüm cihazlar için yeni bir arayüz geliştirebilme kapasitesine sahip. Samsung’un dijital asistanı hem sesli komutlar hem de dokunmatik arayüzler ile kullanıcısına her zaman destek vermeye hazır. Bu noktada, şirketin dijital asistanını bir süre Galaxy S8 için özel tutma planları içerisinde olduğunu belirtelim.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...