Ofis çalışanları en çok nelerden şikayet ediyor?

Share

BBC’de yer alan habere göre, bir teknoloji firmasının İngiltere’de, personel sayısı 250’den az olan işletmelerde istihdam edilen bin ofis çalışanıyla birebir görüşerek yaptırdığı araştırmada, meslektaşların davranışlarından kaynaklanan dikkat dağınıklığının bir çalışanın günde ortalama 22 dakikasına mal olduğu sonucuna varıldı.

Sıcaklık problemi
Bir diğer önemli şikayet konusunun da oda sıcaklığı olduğu belirtilirken, katılımcıların yüzde 82’si fazla sıcak veya fazla soğuk ofislerde çalışmaktan şikayetçi olduklarını ifade etti. Çalışanların, yaklaşık üçte biri rahatsız edici bir çalışma arkadaşı, yüzde 20’si çalışma ortamı ve yüzde 10’u da teknik sorunlardan duydukları rahatsızlıktan hayatlarında en az bir kez işten ayrıldıklarını aktardığı kaydedildi.

Gürültülü yemek yiyen ve inilti çıkaranlar
Anket sonuçları, çalışma ortamında gürültülü yemek yiyen ve inilti çıkaran çalışma arkadaşlarının ofis çalışanlarının en fazla yakındıkları konular arasında olduğunu ortaya koydu.

Çöken bilgisayarlar ve yavaş internet
Çalışanların verimliliğini en fazla etkileyen konunun teknoloji olduğunun saptandığı araştırmada, katılımcıların yüzde 92’si çöken bilgisayarların ve yavaş internet bağlantısının verimliliklerini etkilediğini söyledi. Söz konusu, aksaklıkların çalışanların günde ortalama yarım saat vakit kaybına yol açtığı kaydedildi.

İlgili resim

Aksaklıkların maliyeti
Ayrıca araştırmada, çalışma arkadaşlarının, ofis ortamının ve teknik problemlerin yarattığı rahatsızlıkların sonuç olarak personel başına haftada 5,5 saat iş kaybına yol açtığı ifade edildi.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...