Tizen’li Samsung Z4 Geliyor

Share

Kısa süre önce Amerika Federal İletişim Komisyonu’nun veri tabanında ortaya çıkan Samsung Z4, geçtiğimiz gün de Wi-Fi Alliance’da göründü.

Samsung her ne kadar Android pazarının önemli bir kısmını elinde bulundursa da hala kendi mobil işletim sistemi üzerine çalışmaya devam ediyor. Güney Koreli teknoloji devi, kendi mobil işletim sistemi Tizen’i daha önce de akıllı telefon pazarına kazandırmayı denemiş fakat bunda başarı sağlayamamıştı.

Tizen’i üst düzey telefonlar yerine, giriş segmentindeki modellerine yerleştirerek bu modelleri gelir düzeyi düşük olan ülkelerde satışa sunan Samsung, henüz beklediği başarıyı elde edebilmiş değil.

Bu stratejinin Tizen’in önünü açmayacağını anlayan lider akıllı telefon üreticisi, şimdi de farklı stratejileri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu stratejilerden birisi de Tizen’in pazar hacmini genişletmek.

Bunun için bir süredir Samsung Z4 isimli bir model üzerinde çalışan firma, işin sonuna yaklaşmış gibi görünüyor. Zira geçtiğimiz günlerde Amerika Federal İletişim Komisyonu’nda ortaya çıkan Samsung Z4, geçtiğimiz gün de Wi-Fi sertifikasyon kurumlarından Wi-Fi Alliance’dan onay aldı.

Bu durum, Samsung Z4 modelinin yakın gelecekte satışa çıkabileceği anlamına geliyor. Tabi ki Samsung’un bu yeni telefonu hangi pazarlarda satışa sunacağı henüz netlik kazanmış değil.

Öte yandan Samsung Z4 özellikleri ile ilgili pek bir bilgi de bulunmuyor. Telefonun Tizen 3.0 ile geleceği zatan daha önce sızdırılmıştı. Bunun haricinde telefonun çift sim desteği bulunacağı ve 2050 mAh gücünde bir bataryadan besleneceği de söylentiler arasında. Bakalım Samsung’un kendi mobil işletim sistemi Tizen, uzun vadede başarılı olabilecek mi? Bekleyip göreceğiz.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...