iPhone X, Galaxy S8’den Pahalı Olacak

Share

Galaxy S8’in tanıtılması ile birlikte Samsung’un uyguladığı yüksek fiyat politikası eleştiri alırken analistler yeni iPhone’un daha yüksek fiyata sahip olacağını iddia ediyorlar.

Samsung geçtiğimiz hafta, merakla beklenen amiral gemi modelleri olan Galaxy S8 ve S8 Plus’ı tanıttı. Bir çok yenilikle gelmelerine rağmen her iki model de özelliklerinden çok yüksek fiyatları ile gündemde. Apple analistleri ise iPhone 8’in çok daha yüksek fiyatlara sahip olacağını iddia ediyorlar.

iPhone 8, Galaxy S8’den pahalı olacak

Apple’ın onuncu yıla özel tanıtması beklenen iPhone 8, iPhone Edition, iPhone X gibi isimlerle anılan yeni iPhone modelinin ABD’de bile 1000 dolardan fazla bir fiyatla satılacağı uzun süredir gündemde. Galaxy S8’in yüksek fiyatlarla gelmesi ile birlikte iki modelin özelliklerinin yanında fiyat anlamında da (tabiki yüksek fiyat ) bir rekabet olacağı düşüncesi hakim oldu.

JP Morgan analisti Rod Hall, yayınladığı bir araştırma notu ile iPhone satış tahminleri ve fiyat bilgileri ile ilgili açıklamalar yaptı. Samsung’un Galaxy S8’i açıklamasından sonra gelen rapor, tedarik zinciri bilgilerine dayanarak iPhone 8’in S8’den daha az kavisli ve ekran-kasa oranı daha çok olan bir OLED ekranla geleceğini iddia ediyor. Ekranın kavis oranının daha az olması uçtan uca ekranın S8 gibi olmamasına sebep olacak.

Rod Hall , IPhone’un fiyat etiketinin bu yıl 1000 dolar veya daha fazla olabileceği ile ilgili raporları teyit ediyor. Hall, iPhone 8’in yüksek fiyatının diğer iPhone modelleri olan iPhone 7s ve iPhone 7s Plus fiyatlarını da etkileyeceğini iddia ediyor. Fiyat artışında OLED ekran etkili olsa da yeni modellerde kullanılacak yeni Teknolojiler ve yeni bileşenler de fiyatları etkileyecek. Analist, 3 GB RAM ile gelmesini beklediği yeni iPhone modelleri le birlikte Apple’ın gelecek yıl 260 milyon iPhone satacağını düşünüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...