Aşırı Fiyatlı Galaxy S8, Türkiye’de Başarılı Olabilir Mi?

Share

29 Mart’ta düzenlenen özel bir etkinlikle tanıtılan Galaxy S8, tüm teknoloji tutkunlarının ilgisini çekmeyi başardı. Peki bu telefon ülkemizde başarılı olabilir mi? İşte yanıtı.

Samsung’un uzun süredir gelişim aşamasında olan yeni akıllı telefonu 29 Mart’ta tüm dünyaya tanıtıldı. Zaten Galaxy S8 tanıtılmadan önce de cihazın özellikleri ve donanımına ait birçok detayı, sızıntılar sayesinde öğrenmiştik. Açıkçası, tanıtımda bizleri şaşırtan bir detay karşımıza çıkmadı. Tabi ki Galaxy S8 fiyatı hariç.

Samsung’un yeni amiral gemisi tanıtılmadan önce ortaya çıkan söylentilerde telefonun Avrupa’da 800 euro civarında bir fiyattan satışa sunulacağı konuşuluyordu. Nitekim öyle de oldu. Galaxy S8 fiyatı Avrupa’da bölgelere göre çeşitlilik gösterse de fiyat genel olarak 799-849 euro bandında dolaşıyordu. Peki Türkiye fiyatı?

S8 için ülkemizde de bir etkinlik düzenlendi. Nitekim bu etkinlik sonucunda Galaxy S8 fiyatı da ortaya çıktı. Samsung Türkiye’nin açıkladığı bilgilere göre Galaxy S8’in tavsiye edilen son kullanıcı fiyatı 4399 TL iken, S8+’ın fiyatı ise 4999 TL.

Peki Galaxy S8 bu fiyatlarla ülkemizde başarılı olabilir mi? İşte işin bu kısmı pek de mümkün görünmüyor. Teknoloji basınının yıllardır içinde bulunan kişiler olarak, bu fiyata olumlu olarak yaklaşan tek bir kişiye bile rastlamadık. Ülkemizin içerisinde bulunduğu şartlar malum. Zira gelir düzeyimiz ortada. Tabi bunu Galaxy S8 fiyatıyla orantılayarak söylüyoruz.

Açık konuşmak gerekirse, Samsung Türkiye’nin hedefi Türkiye’de 1000-2000 cihaz satmaksa pekala bu fiyat işlerini görecektir. Fakat daha geniş bir kitleye hitap etmek istiyorlarsa bu fiyatı acil olarak revize etmeleri gerekiyor.

Genel itibariyle Galaxy S8 fiyatını görenlerin aklında şu ifade oluşuyor. “Galaxy S8 alacağıma giderim iPhone 7 Plus alırım.” Bunda insanlar ne derece haklıdır, tabi ki tartışılır. Fakat şu anda, genel anlamda bu düşünce hakim. Genel olarak Samsung kullananlar bile bu fiyatı duyduktan sonra “o zaman iPhone’a geçeyim” diye düşünmeye başlamış durumda.

Uzun lafın kısası, Samsung Galaxy S8’in Türkiye fiyatını düşürmediği sürece başarılı olamaz. En azından sokaktaki durum bunu gösteriyor.

Elbette şimdi bazı inceleme videolarında, Galaxy S8 şöyle böyle, uçakta tablet yerine bunu kullanırsınız vs. diyenler olacaktır. Hatta bu insanlardan sizlere, bu telefon kesinlikle bu fiyata değer diyenler de olacaktır. Fakat yine de bunlara kulak asmadan önce, hali hazırda satışta olan diğer modellere de göz atmanızı tavsiye ederiz.

CNN

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...