Yeni Insignia İle Opel, Lükslere Kafa Tutacak

Share

Opel’in amiral gemisi Insignia tamamen yenilendi. D segmentinde BMW, Audi, Mercedes’ten müşteri çalmayı hedefleyen Opel Türkiye 2 yeni SUV’u da yıl sonuna kadar pazara sürecek.

insignia (1)

Almanya Russelsheim’de 500 milyon euroluk yatırım yapılan tesislerde tamamen yenilenerek üretim geçen yeni Insignia hem Avrupa hem de Türkiye’de BMW, Mercedes , Audi gibi premium markalardan pay almak için geliştirildi. Grand Sport ve Sports Tourer olarak 2 kasada üretilecek yeni Insignia haziranda Avrupa ve Türkiye’de satışa çıkacak. 2017 sonuna kadar B –SUV Crossland X ve C-SUV Grandland X’i de pazara sunacak olan Opel Türkiye bu yeni 3 modelle 2017’de binek pazardan yüzde 8 pay almayı hedefliyor.

PAZAR YÜZDE 15 DARALIR

Frankfurt’ta yapılan yeni Insignia test sürüşlerinde konuşan Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik 2017’de toplam araç satışlarının 2016’ya göre yüzde 15 civarında gerilemesini öngördüklerini söyledi. 2016’da Türkiye’de yaklaşık 55 bin adet araç sattıklarını hatırlatan Keklik ,”Bu yılın başında 60 bin adetlerin üzerinde öngördüğümüz satış hedeflerimizi 55 bin adetlere çektik. Ancak yine hedefmiz binek pazardan yüzde 8 pay almak” dedi. Yeni Insignia Grand Sport’un ilk gösterimini 20 Nisan tarihinde İstanbul Motor Show’da yapacaklarını söyleyen Keklik şöyle devam etti:
“Yeni Insignia Grand Sport modelimizi D segmentinde markamızın amiral gemisi ve premium segmentteki rakiplerine güçlü bir alternatif olarak konumlandırıyoruz. Grand Sport ve Sports Tourer modellerimizin fiyatı ise rakiplerini kıskandıracak seviyede. Ülkemizde en çok tercih edilen 1.6 l dizel otomatik seçeneği yanı sıra, bu modelimizle birlikte ilk defa sunacağımız, bir önceki benzinli modele göre yüzde 10 daha düşük yakıt tüketimine sahip 1.5 l 165 Bg’lik motorumuz da cazip bir seçenek olarak öne çıkacak. Ülkemiz pazarının ihtiyaçlarına yanıt verme yönünden yeni Insignia ile hedefi tam on ikiden vuracağımıza inanıyorum.”

BİZ İŞİMİZE BAKIYORUZ

insignia (2)

PSA Grubu’nun Opel’i satın almasının Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini sorduğumuz Opel Türkiye Genel Müdürü Keklik henüz bir değişikliğin kendilerine iletilmediğini söyledi. Opel Türkiye’nin Adam Opel AG’ye bağlı olarak çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Keklik, ”Markalar arasında rekabet devam ediyor. Biz Türkiye’deki faaliyetlerimizi tüm hızıyla sürdürmeye devam ediyoruz, Opel markasını en iyi şekilde temsil etmeye devam.”diye konuştu.

CNN

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...