71 Milyon Dolar’lık Elmas

Share

Pink Star (Pembe Yıldız) olarak bilinen nadir bir elmas, Hong Kong’da düzenlenen açık artırmada 71 milyon Dolar‘a satılarak, dünyanın en pahalıya satılan değerli taşı unvanının sahibi oldu. Oval şekilli 59,6 karatlık taş, müzayede başladıktan sadece 5 dakika sonra satın alındı.

pink-diamond-1024x512

Pembe Yıldız, bugüne dek işlenmiş en büyük elmas olma özelliğini de taşıyor. Taş daha önce 2013 yılında, Cenevre’de 83 milyon Dolar’a satılmış ancak alıcı ödemeyi gerçekleştirmediği için satış iptal edilmişti. Önceki rekor ise geçtiğimiz yılın Mayıs ayında 50 milyon Dolar’a satılan Oppenheimer Blue adlı elmasa aitti.

İki yılda işlendi

1999 yılında Afrika’da bir madende De Beers tarafından bulunup çıkartılan ve iki yılda işlenen Pembe Yıldız için açık artırma 56 milyon Dolar’dan başlamıştı. Elması Hong Kong’lu mücevher satıcısı Chow Tai Fook şirketi satın aldı.

77 Diamonds’ın elmaslardan sorumlu yöneticisi Alexander Breckner, yaptığı açıklamada elmasın olağanüstü olduğunu söyledi. “İnsanlık tarihinde şimdiye dek bulunan en büyük pembe elmas bu. İnanılmaz bir rengi var.” diyen Breckner “Sadece elmasın boyutu bile onu çok nadir ve güzel kılıyor.” şeklinde konuştu.

Dünya Halleri, BBC

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...