Hem Yiyin Hem Stres Atın!

Share

Doğru besinleri yiyerek stresinizi azaltmayı denediniz mi? Denemediyseniz o zaman Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacaoğlu’nun söylediklerine kulak verin. İşte yiyerek stres atabileceğiniz 4 besin:

1- Kompleks Karbonidratlar

tumblr_o4e8nv5WrL1udqbqpo2_1280

Tüm karbonhidratlar mutluluk kaynağı olan serotonin salgılamamızı sağlıyor. Ancak yavaş sindirilen tam tahıllı kahvaltı gevrekleri, yulaf ezmesi gibi kompleks karbonhidratları tercih etmenizde fayda var. Bu tür karbonhidratlar kan şekeri düzeyini korurken kendinizi dengeli hissetmenizi sağlıyor. Kahvaltıda sıcak bir kase yulaf ezmesi iyi gelir.

2- Portakal

Portakal bağışıklık sistemini güçlendirirken, stres hormonlarının seviyesini de frenleyebilir. Araştırmalara göre stresli bir görev öncesi narenciye yiyenlerde, kan basıncı ve kortizol (stres hormonu) düzeyleri daha hızlı normale dönüyor.

3- Kuru Yemişler

Kuru yemişler, sağlıklı yağlar için iyi kaynaklar. Her gün bir avuç antep fıstığı , ceviz veya badem gibi sağlıklı kuru yemişler tüketmek sadece stresin etkilerini azaltmakla kalmıyor; kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor ve diyabet riskini azaltıyor. Günün ilk ya da ikinci ara öğünü yapmanızda fayda var.

4- Ispanak

Magnezyum deposu olan ıspanak stresin baş ağrısı, yorgunluk gibi etkilerini azaltıyor.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...