Jay Z, Popüler Online Müzik Servislerini Terk Etti

Share

Son zamanlarda istediği geri dönüşü alamadığı yatırımı Tidal ile ilgili sorunlarla gündeme gelmesine alıştığımız Jay Z, ani bir kararla sevenlerini üzdü. Şarkıcı birden bire Apple Music ve Spotify’da bulunan tüm şarkılarını kaldırdı.

Jay Z’nin şarkılarını dinlemek için popüler online müzik servislerini açan kullanıcılar hayal kırıklığı yaşadı. Jay Z’nin sayfasında şarkıcının hiçbir solo albümünün olmaması sevenlerini meraklandırdı. Twitter üzerinden merakları gideren Spotify, bu kararın şarkıcının kendisine ait olduğu ve bunun dışında herhangi bir olayın yaşanmadığını belirtti.

Jay Z, Tidal platformunun sahibi olarak kendi platformunun gelişmesini istiyor. Ancak işlerin bir türlü istendiği gibi gitmediği Tidal, Spotify ve Apple Music’in yanına bile yaklaşamıyor. Jay Z’nin bu hamlesi, Tidal ile alakalı olarak farklı bir projenin olabileceğini akıllara getiriyor. Öte yandan Jay Z’nin eşi Beyonce’un albümleri halen her iki platformda da bulunuyor. Tidal’ın hissedarlarından olan Kanye West, Rihanna, Nicki Minaj, Daft Punk, Jack White, Madonna, Arcade Fire, Alicia Keys, Usher ve Calvin Harris de Spotify ve Apple Music’de parçalarına yer vermeye devam ediyor. Bahsi geçen şarkıcılar da Jay Z gibi diğer müzik platformlarını terk edecek mi yoksa kalmaya devam mı edecekler hep birlikte göreceğiz.

Log

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...