Leia Olmadan Star Wars Efsanesi Nasıl Sürecek?

Share

Geçtiğimiz sene Carrie Fisher’ın ölümü Hollywood’u sallarken “Star Wars” hayranlarını kaybettikleri Prensesleri Leia için yasa boğmuştu. Yas dönemi bitince birçok kişi Carrie Fisher seriye dönemiyorken efsanenin nasıl devam edeceğini merak etmişti. Oyuncu “Star Wars: The Last Jedi” çekimlerini tamamlayabilmişti ama etrafta Leia’yı hakkıyla uğurlayabilecek bir Carrie Fisher olmadan Leia’nın hali ne olurdu?

Lucasfilm ve Disney yakın zamanda Peter Cushing’i “Rogue One: A Star Wars Story”de Grand Moff Takin olarak geri getirme başarılarına rağmen Carrie Fisher’ı ekranlara görsel efektler kullanarak döndürmeyeceklerini çoktan onayladı. Onun yerine Carrie Fisher’ın “Star Wars Episode 9”a dönüşünü zaten var olan görüntüleri sayesinde izleyeceğiz.

“Star Wars” efsanesinin Carrie Fisher’ın vefatını nasıl halledeceği ile ilgili son gelişme oyuncunun kardeşi Todd Fisher’dan geliyor. Yakınlarda “New York Daily News” ile konuşurken hem kendisinin hem de Carrie Fisher’ın kızı Billie Lourd (Yeni Star Wars filmlerinde ufak yardımcı bir role sahip.)’un “Star Wars Episode 9”a General Leia’nın da dahil olabilmesi adına “The Last Jedi” ve “The Force Awakens” için çekilmiş görüntülerin kullanılmasına dair izin verdiklerini söyledi. İşte sözleri:

“İkimiz birden ‘Evet onu nasıl dahil etmezsiniz?’ der gibiydik, cevap ise edersiniz. O en az diğerleri kadar bunun bir parçası ve bence şu an onun varlığı olduğundan daha güçlü tıpkı Obi Wan gibi, kılıç onu öldürdüğünde daha da güçlenmişti. Carrie’ye de böyle olduğunu düşünüyorum. Bence miras devam etmeli… Benim gözümde ‘Star Wars’ öykücülüğün ve ilmin kutsal kasesi, bununla boy ölçüşemezsiniz.”

En büyük soru ise bizim General Leia’ya veda edebilmemiz için “Star Wars” efsanesinde karaktere ne olacağı. “Star Wars: The Last Jedi” Carrie Fisher’ın vefatı hesaba katılarak yapılmamıştı fakat filmde karakterine ne olduğunu bilmediğimizden “Star Wars Episode 9”da nasıl görüleceğini de tahmin etmemiz zor.

Görsel efektler “Rogue One”da Peter Cushing’e yapıldığı gibi Carrie Fisher’ı hayata döndürmek için kullanılmayacak olsa da “The Last Jedi”dan alınan görüntülerin “Episode 9”a aktarılabilmesi için değiştirilmesi gerekecek. Yani görsel efektler büyük olasılıkla General Leia’yı dijital olarak farklı sahnelere yerleştirmek ya da bir sahneye dahil olup önceden ekran dışında çekilmiş görüntülerden diyaloglara girebilmesi için kullanılabilir. Hepsi nasıl sahnelerden bahsettiğimize göre değişir. Umarız ki hayranların General Leia’yle geçirecekleri son anlar tatmin edici olur.

Slashfilm

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...