Çin’den Topladığı Parçalarla Kendi iPhone’unu Yaptı

Share

Çin teknolojik cihazlar satın almak isteyenler için çok önemli bir ülke. Aklınıza gelebilecek hemen hemen tüm teknolojik cihazları Çin’den getirmek mümkün oluyor. Sadece cihazların kendisi değil, parçaları da satın alınabiliyor. Böylece çalışmayan ürününüz için gerekli parçaları satın alarak tamir etmek mümkün oluyor. YouTube’da kısa süre önce yayınlanan ve internette hızla yayılan bu videoda ise bu parçalarla sıfırdan bir telefon üretmenin mümkün olduğu gösteriliyor.

Strange Parts isimli kanalın yayınladığı videoda teknoloji tutkunu birinin istediği zaman neler yapabileceğini görme şansı buluyoruz. Çin’deki teknoloji odaklı dükkanların altını üstüne getiren ve iPhone 6s’i yapabilmek için gerekli olan tüm parçaları toplamaya çalışan genç adam, günlerce süren uğraş ve biraz da şans yardımıyla gereken parçaların tamamını buluyor.

Parçaları toplarken bir yandan da konunun ehli kişilere danışıyor ve böyle bir cihazın nasıl yapılabileceği konusunda bilgiler alıyor. Telefonda kullanılan en küçük vidaya kadar tüm parçalar toplandığında bu kez birleştirme işlemi başlıyor.

Uzun saatler alan birleştirme işlemi sırasında tuşlara basıldığında basılma hissinin sağlanamadığı görülüyor ancak sonradan küçük bir parça yardımıyla bu sorunun üstesinden geliniyor. Sonuç olarak toplamda 300 dolar maliyetle 16 GB iPhone 6s sahibi olunuyor. 20 dakikadan daha uzun olan video vLog tarzında çekildiği için konuyla ilgisiz bazı bölümler de bulunuyor. Eğer direkt olarak iPhone’un birleştirilmesini görmek istiyorsanız 18. dakikadan itibaren izleyebilirsiniz.

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...