Windows Phone İçin Yolun Sonu Geliyor Mu?

Share

Microsoft’un son dönemde yaptığı hamleler, Windows Mobile işletim sisteminin geleceğiyle ilgili kafaları karıştırıyor. Peki, şirket Windows Mobile sonrasında neler yapabilir?

Microsoft tarafından Windows 10 Mobile için Creators Güncellemesi yayımlandı. Öte yandan platformu sadece ve sadece 13 modelin desteklemesi kafalarda soru işaretlerine sebep olmuş durumda. Yoksa şirket, Windows Mobile planlarından vaz mı geçiyor?

Sadece 13 model Windows 10 Creators Güncellemesi alıyor

Başta da belirttiğimiz gibi Creators Güncellemesi, Windows 10 Mobile tabanlı sadece 13 modele geldi ve bunlardan 6 tanesi Lumia markasını taşıyordu. Hatta son olarak şirket, Windows Phone 8.1 cihazların Windows 10 Mobile sürümüne yükseltilmesini sağlayan Yükseltme Danışmanı uygulamasını da geri çekti. Bir de buna, Windows Insider uygulamasının artık Windows 8.1 kullanıcıları için Windows 10 Mobile’ın yeni yapılarını sunmamasını da eklersek durumlar merak uyandırıyor.

Windows tabanlı akıllı telefonların pazarda bir türlü payını arttıramaması da Microsoft’un kaynaklarını bu platformdan diğer birimlerine yönlendirmesine sebep olacak gibi gözüküyor. Windows 10 Mobile kullanıcılarının canını sıkanın ise, şirketin tam olarak ne düşündüğünü öğrenememek olduğu olarak nitelendiriliyor. Haliyle kullanıcılar buna göre, Android veya iOS gibi platformlara geçiş yapma kararı alacaklar.

Microsoft’un Samsung Galaxy S8 modelinin Microsoft sürümünü satacak olması da aslında ciddi bir mesaj taşıyor. Bu Galaxy S8 sürümü Microsoft’un Office, OneDrive, Skype ve Outlook gibi uygulamaları yüklü olarak kullanıcılara sunulacak. Hali hazırda Microsoft’un birçok Android patentine sahip olduğunu da unutmamak gerek. Belki de şirket, bu patentleri Android üreticilerine para karşılığı lisanslayarak kendi işletim sistemini ve uyumlu akıllı telefonları geliştirme maliyetleri yerine daha fazla gelir elde edecek planlar da yapıyor olabilir.

Bakalım Microsoft’un Windows Mobile’ın geleceği ile ilgili stratejisi ne şekilde olacak?

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...