Sağlık için çikolata şart!

Share

Ah çikolata… Yıllardır kendisini hem sevdik hem nefret ettik. Zira aslında onunlayken çok mutlu olmamıza rağmen, malum ‘toksik’ bir aşktı bu. O nedenle fazla yaklaşmadık yanına. Yaptığımız ve arkasından da pişman olduğumuz kaçamaklar dışında tabii…

Peş peşe yapılan birkaç araştırma, ortaya çıkardı ki ‘Çikolata Sevgilimiz’ aslında yıllarca belki de boşuna suçlanmış! Çikolatada, daha doğrusu kakaoda bulunan flavanol, kalp krizi, felç, kalp hastalıklarından ölüm riskini azaltıyor.

Faydalara (araştırma sonuçlarından destek alarak) devam edecek olursak, çikolatanın şişmanlattığı iddiası da yalanlanıyor! Zira haftada beş kez çikolata tüketen kişilerin tüketmeyenlere göre 2,5 kg daha hafif olduğu gözlemlenmiş. Çikolata yiyenlerin vücutlarının orta bölgesindeki yağlanma da daha az olarak tespit edilmiş.

Çikolata yiyin dediğimiz zaman günde bir paket bitirin demek istemiyoruz. Bir kare çikolata (haftada 5 gün) fayda sağlamak için yeterli… Ve tabii mümkün olduğu kadar bitter olan çikolatayı seçmek gerekiyor. Kakao oranı ne kadar fazlaysa o kadar iyi… Hatta diyetisyenler çikolata yerine bir tatlı kaşığı kakaoyu yoğurdunuza kahvenize eklemenin çok daha iyi olacağını belirtiyor.

Evet sonuçta çikolatanın kalorili olduğunu biliyoruz. Onu daha iyi hale getirmek için bu yazıda torpil de geçmiş olabiliriz. Ama gerçekten kaliteli şekilde yenilen çikolatanın zararından çok yararı var. Özetle çikolata yiyebilirsiniz, tabii ölçüyü kaçırmadan… Ve evet, kesin bilgi!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...