Gelecek Nesil iPhone, Fiyat Sürprizi Yapabilir

Share

Günümüzde akıllı telefonların ve özellikle de iPhone’ların fiyatı oldukça yüksek seviyelerde. Bu yıl tasarımda değişikliğe gitmesi nedeniyle fiyat artışı yaşaması beklenen iPhone’un gelecek yıllarda nasıl fiyatlandırılacağı ise oldukça merak ediliyor. Yapılan analize bakılırsa 2019 yılında çok daha pahalı iPhone modelleriyle karşılaşmamız mümkün.

Mevcut iPhone 7 modelleri 650 dolar başlangıç fiyatına sahip. Bu sayı yaklaşık 2.365 TL’ye denk geliyor. Türkiye’de vergiler de dahil edildiğinde Türkiye satış fiyatı 3.799 TL’ye çıkıyor. 2018 yılında piyasaya sürülecek ve muhtemelen iPhone 9 şeklinde isimlendirilecek olan cihazın ortalama fiyatının ise 753 dolar olacağı söyleniyor. Bu da 100 dolarlık bir artış anlamına geliyor. Dolayısıyla eğer analizler doğruysa ülkemizde iPhone 9’un baz modelinin fiyatının 4 bin TL seviyesinin üzerinde konumlanması kaçınılmaz görünüyor.

Apple fiyatlarda 100 dolarlık bir oynama yapma hazırlığında olsa da bu yıl piyasaya sürülecek olan özel iPhone sürümünde fiyatın çok daha yüksek olması bekleniyor. Çerçevesiz OLED ekran, daha gelişmiş kamera ve 3D sensörler ile adından oldukça fazla söz ettirecek gibi görünen modelin fiyatının 1.000 dolar seviyesine yaklaşacağı düşünülüyor. Gerçekten de bu seviyeye yaklaşılırsa bu yıl içerisinde 5 bin TL bandında bir iPhone modeli görmemiz sürpriz olmaz. Analizlerin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Business Insider, Log

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...