LinkedIn, 500 Milyonu Kullanıcıyı Geçti

Share

Microsoft’un sahibi olduğu sosyal ağ LinkedIn, 500 milyon kullanıcı barajını aştığını yaptığı duyuru ile açıkladı. İnsanların özellikle iş bağlantıları sağlayabilmek adına kullandığı bu sosyal ağın bu kadar başarılı olmasının temel sebebi de yine iş merkezli olması denebilir.

500 milyon kullanıcıya ulaşan LinkedIn’in Facebook kadar fazla kullanıcısı olmadığı ortada. Fakat iş bağlantıları konusunda insanlara bir hayli yardımcı olduğu ya da en azından çevrimiçi bir CV görevi gördüğü söylenebilir.

Yapılan açıklamada sahip olunan 500 milyon kullanıcının 200 farklı ülkeden kayıtlı olduğunun da altı çizilmiş. Ayrıca LinkedIn üzerinde şu anda 10 milyondan fazla iş imkanı bulunduğu ve 9 milyon farklı şirketin LinkedIn üzerinden iş ilanları yayımladığı da belirtilmiş.

Son olarak da haftada 100.000’den fazla makalenin de LinkedIn kullanıcıları tarafından yazılarak yayımlandığını da belirtelim. İnsanların fazla vakit geçirmediği bir platformda bu kadar fazla makalenin yayımlanıyor olması ilginç bir detay gibi görünüyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...