İş Hayatında Mutlaka Karşınıza Çıkacak 4 Karakter

Share

Tinder’ın kurucu ortağı ve yöneticisi Sean Rad, iş hayatında karşınıza çıkabilecek olan dört tip çalışma arkadaşıyla etkileşiminizi geliştirmenin yollarını anlatıyor.

POTANSİYEL DANIŞMAN
Herhangi bir alanda hayran olduğunuz birisiyle tanışırsanız ve ondan bir şeyler öğrenebileceğinize inanıyorsanız, bunu o kişiye açıkça söyleyin. Ardından her iki tarafın ilgi alanlarına dair konuşabileceği ortak bir konu bulun. Örneğin sanat hakkında daha çok bilgiye sahip olmayı istiyordum ve işlerini beğendiğim bir sanatçıyla tanışma fırsatım oldu. O da teknolojiye meraklıydı. Ona, “Sanat hakkındaki bilgi birikimim çok az ama teknolojiye hakimim. İsterseniz, bu iki alana dair konuşup fikirlerimizi paylaşabiliriz” diyerek sohbeti başlattım.

O16_Heros_O365ProPlus_1920x660

YOĞUN İŞ ARKADAŞI
Zaman birçoğumuz için çok değerli. Bu yüzden konuya hazırlanın ve hızlıca sadede gelin. Bunu yapacağınız zamanı da iyi belirleyin. Görüşmek istediğiniz kişinin uygun anını onun vücut dilinden anlayabilirsiniz. Yapmak istediğiniz sohbetin her iki tarafın da yararına olabileceğini vurgulayın. “Şunun üstüne çalıştığını biliyorum. Sana yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir fikrim var” diyerek sohbeti başlatabilirsiniz.

PATRON
Cesur olun ve mevzuyu masaya yatırın. Staj yapan genç bir kadın bir gün ofisime direkt geldi ve şirketi daha ileriye taşıyabileceğine inandığı bir fikri olduğunu söyledi. Hızlıca bana yaptığı araştırmayı gösterdi. Hem hedeflerimizi hem de kullanıcıyı çok iyi anladığını fark ettim. İki hafta sonra onu tam zamanlı işe aldık.

RAKİBİNİZ
Herkesle aynı fikirde olmak zorunda değilsiniz ama başkalarının fikirlerini duyuyor olmak önemli. Bir sorun olduğunda, karar vermeden önce karşınızdakinin fikirlerini dinleyin. Anlatılan şeyi doğru anladığınıza dair sorular sorun. Ardından da hepinizin aynı amaca odaklandığını belli ederek yükselen tansiyonu yatıştırın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...