Obi-Wan Kenobi’yi Konu Alan Star Wars Filmi Gelebilir

Share

Önceki Obi-Wan Kenobi’nin aksine (Üzgünüm Alec Guinness.) Ewan McGregor daha fazla “Star Wars” filmi için geri dönme ihtimaline karşı uzun zamandır heyecanlıydı, öyle ki geçen ekim ayı Empire Dergisine sevilen karakter olarak iki film daha yapmak için “Doğru Yaş.”ta olduğunu söylemişti. Her ne kadar hayranlar devam filmlerinden bazen etkilenmemiş olsalar da McGregor’un genç Jedi olarak kazanan performansı filmin parlak noktalarından biriydi. Ayrıca McGregor hala aksiyon yıldızı olabilecek kadar gençken hayranların bağımsız bir Kenobi filmi için yaygara koparmalarına da sebep olmuştu.

Şimdi ise filmin gerçekleşebileceğine dair ilk kesin olmayan bilgiye sahibiz.Omega Undeground’a göre “İki ayrı kaynak.” “Mr. Robot” yaratıcısı Sam Esmail’in Lucasfilm ile bağımsız “Star Wars” filmi senaryosu (İki kaynak da “Büyük ihtimal.”le bağımsız bir Ben Kenobi filmi olduğunu iddia ediyor.) üzerine görüştüğünü doğruladı. Ayrıca büyük olasılıkla filmi “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” ile “Star Wars: Episode IV – A New Hope” olayları arasında bir noktaya yerleştirecekler ve McGregor’un karakteri oynamak için doğru yaşta olup olmayacağını doğrulayacaklar (Eğer kendi ve onlar öyle seçerse).

“Star Wars” kutlamasına gelirsek yeni (ispatlanmamış) söylentilerden biri bağımsız Kenobi filminin, McGregor’un kongre merkezinin hollerinde dolaşmasını bekleyen hayranlarla beraber gelen duyurusuydu. McGregor’un bu haftanın başlarında Entertainment Weekly’ye, Disney’in gelecek “Star Wars” çekim tahtası için meşgul olan yapım programı sebebiyle, “Eğer olacaksa bile yakın zamanda olacağını düşünmüyorum.” dediğini düşünürsek olayların umut ettikleri gibi sonuçlanmadığını söyleyebiliriz. Eğer Esmail gerçekten de bir Kenobi film konusu geliştirmekle görevlendirilmişse bu, Disney ve Lucasfilm’in proje ile ilerlemek konusunda kararlı olduğu (İnşallah McGregor’u da ikonik karakterini yeniden cenlandırması için geri getirirler.) anlamına gelebilir. Şu aralar tahminler aldı başını gidiyor ama en azından biraz bile ateş olmaması için çok fazla duman çıkıyor.

Screencrush

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...