Kadınlar Hangi Tip Erkekleri Çekici Buluyor?

Share

Duyduk duymadık demeyin, kadınların bu dört tip erkeğe karşı zaafı var:

1- Evli Erkekler
Parmağında yüzük olan erkeklere karşı çekim mi hissediyorsun? Harekete geçmediğin sürece endişe etmene gerek yok, bu normal bir durum. Amerikalı araştırmacıların bulgularına göre, bir ilişkisi olan erkekler daha çok arzulanıyor. Ve bu durumun nedeni, güzel bir çantası olan arkadaşını kıskanmak kadar basit. Bir erkeğin evli olması, onun eş olacak kadar iyi özelliklere sahip olduğunu düşünmene sebep oluyor.

girlss

2- Mesafeli Erkekler
Bay Darcy sendromu da diyebilirsin. Kanadalı araştırmacılara göre kadınlar, gururlu ve güçlü ya da somurtkan erkekleri çekici buluyor. Bunun kökü tabii ki evrime dayanıyor. Eğer bir erkek gururlu görünüyorsa, bu statü sahibi olduğunun ve ailesine bakabileceğinin işareti olarak algılanıyor.

3- Kirli Sakallı Erkekler
Bunun için bir araştırmaya ihtiyaç yoktu gerçi ama Avustralyalı araştırmacıların bulgularına göre, hafif kirli sakallı erkekleri çekici buluyoruz. (Sinekkaydı tıraşlı veya mağara adamı sakalı ile dolaşanlardan daha çok beğeniyoruz.) Nedeni mi? Kirli sakal cinsel olgunluk belirtisi olarak görülüyor ancak sık sakalın verdiği “fazla maço” ifadeyi vermiyor.

4- Eğlenceli Erkekler
Komik erkekler de bir başka cazibe unsuru. Amerikalı araştırmacılar bunu, kadınların mizahı zekâ ve dürüstlük işareti olarak görmesiyle açıklıyor. Ancak böyle bir erkekle randevun varsa, ilk seferde şunu aklında tut: Bu tür erkekler espri yapan kadınlardan ziyade şakalarına gülen kadınlardan hoşlanıyor.

Women’s Health

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...