AirPods, Apple’ın Yüzünü Güldürüyor

Share

Apple’ın yüzü geçtiğimiz yılın sonunda satışa sunduğu AirPods kulaklığı sayesinde gülüyor.

Yapılan araştırmalara göre Apple’ın tamamen kablosuz kulaklığı AirPods’un müşteri memnuniyeti oldukça yüksek seviyede. Toplamda 942 kişinin katıldığı anket sonucuna göre kullanıcıların yüzde 98’i AirPods’tan memnun. Kullanıcıların yüzde 82‘sinin kulaklıktan çok memnun kaldığını, yüzde 16‘sının ise sadece memnun kaldığını belirtiyor. Ankete katılan yüzde 2’lik kesim ise kulaklıkla ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Yapılan bu araştırmaya göre AirPods, en yüksek memnuniyet oranına sahip Apple cihazı oldu. Daha önceden yapılan anketlerde iPad’in müşteri memnuniyeti yüzde 92, Apple Watch‘ta ise yüzde 97 idi. Rakamlara bakılırsa AirPods’un müşteri memnuniyeti her iki cihazı da geriye bırakmış durumda.

Toplamda 75 puan alan AirPods bununla birlikte daha önceden 72 puan alan iPhone’u da geride bırakıyor. Satışa sunulduğu günden bugüne sevkiyat süresi 6 hafta olan AirPods’un Türkiye’deki satış fiyatı ise 899 TL.

Tasarım olarak EarPods’a benzeyen kulaklıkta sağ ve sol kulaklık parçalarını birbirine bağlayan bir kablo kullanılmadığı için tamamen kablosuz bir müzik deneyimi sunuyor. Tam dolu pille 5 saate kadar müzik deneyimi vadeden kulaklık şarj kutusuyla kullanıldığında bu süreyi 24 saate kadar çıkarabiliyor. AirPods, 15 dakikalık şarjla 3 saatlik kullanım süresi sunuyor.

Apple AirPods’un en beğenilen noktaları ise şu şekilde:

  • Ergonomi
  • Sihir
  • Ses kalitesi
  • Kullanım kolaylığı
  • Aşk
  • Ses kalitesi
  • Pil ömrü

Log

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...