2017’nin İlk Van Kedileri Dünyaya Geldi

Share

Van’ın iki farklı göz rengine sahip olmasıyla bilinen dünya güzeli kedilerinin nüfusu artıyor. Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ndeki Van Kedisi Araştırma Merkezi’nde koruma altında tutulan 30 Van kedisi 2017’nin ilk yavrularını dünyaya getirdi. İşte dünyaya gözünü yeni açan yavru Van kedileri…

van kedisi (2)

Van Yüzücü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezi’nde koruma altında bulunan Van Kedileri’nin 2017 yılının ilk yavruları dünyaya gözünü açtı.

van kedisi (3)

YYÜ Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde koruma altında bulunan bir gözü mavi, bir gözü sarı 60 dişi 40 erkek Van Kedisi’nin, çiftleşme dönemi sonrası doğumları başladı.

van kedisi (1)

2 ay önce çiftleştirilen kedilerden 65’i gebe kalırken, 30’u doğum yaptı.

van kedisi (4)

Kedi evi olarak 2017 yılının Van kedileri için verimli geçtiğini belirten YYÜ Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kaya “Bu yıl itibariyle 65 kedimiz hamile kaldı. Bu kedilerimizden 30’u doğum yaptı. Kedilerimizde peyder pey doğurmaya devam ediyor. Biz doğan yavrulardan bir kısmını Van kedisi evine alacağız. Diğer kedilerimizi ise isteyen vatandaşlarımıza sahiplendireceğiz” dedi.

DHA

Merve Deniz

Serinletici viral içerik editörlüğü yapan Merve Deniz, İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Serinletici'de haber çevirilerine de yardımcı olan Merve’nin en büyük hobisi fotoğrafçılık. Geleceğe yönelik fotoğrafçılık hedefleri arasında portfolyosunu online bir sergiye dönüştürmek de var. Kendisini tanımlamada -fotoğrafçılıktan bile önce- ilk kelime olarak “kedisever”i seçen Merve, halen İzmir’de yaşıyor.

You may also like...