Erkekler Neden Zeki Kadınlardan Korkar?

Share

Korku ruhu kemirir… Peki erkekler niçin zeki kadınlardan bu denli korkuyorlar?

1- Kendilerini Üstün Görmek İsterler

sw

Erkeklerin egolarını şişirmek için her zaman geçerli sebepleri vardır. Ancak, içlerinde bulundukları ortamlarda kendilerine herhangi bir rakip çıktığı anda, bu egoları huzurlarının kaçmasına neden olabilir. Bu “tehlike” hem kendi cinslerinden hem de karşı cinsten kaynaklanabilir. Çoğu erkek, aslında bu korkudan yola çıkarak ilişkilerinde birtakım tercihlerde bulunurlar. Yani, güçlü ve zeki kadınları kendilerine karşı bir tehlike olarak görebilir ve zeki kadınlarla ilişki yaşamaktan korkabilirler.

2- Kontrol Meselesi

Zeki bir kadın, ilişkiye dair alınan kararlarda geri planda durmayacak ve fikirlerini açıkça belirtecektir. Erkekler ise, çıkarlarının tehlikeye girmesinden pek hoşlanmazlar. Rahatlarının kaçacağı düşüncesiyle, alınan kararların sorgulanmasını istemezler. Zeki kadınların ise kontrol edilmeleri daha zordur. Bundan korkan erkekler, otoritelerinin sarsılmasını göze alamadıklarından dolayı zeki kadınlarla birlikte olmaktan çekinirler.

3- Tartışmalardan Kaçma

Erkekler, toplumsal rolleri çerçevesinde kendilerince doğuştan daha üstün olukları gibi bir yanılgıya kapılabilir ve tartışmalarda her daim kendilerinin haklı çıkmaları gerektiği düşüncesini benimseyebilirler. Varsın düşünsünler. Ama biz, durumun hiç de öyle olmadığının farkındayız. Tartışmanın diğer tarafında zeki bir kadının bulunuyor olması, bazı erkeklerin hiç de istemediği bir şeydir. Çünkü, bu durumda kendilerinin haklı çıkmaları gibi bir zorunluluğun olmadığını bilirler.

4- Hesap Verme Meselesi

Yeni bir yatırım söz konusu olabilir. Belki de aldatmadan bahsedebiliriz. Meselenin sınırlarına beyaz yalanları da dahil etmek mümkün. Bunları ve benzer örnekleri elbette erkeklerle sınırlandırmak mümkün değil. Aynı örnekler kadınlar için de geçerli olabilir. Ancak, karşısında zeki bir kadının olduğunu bilen bir erkek, ilişki içinde adımlarını daha dikkatli atmak zorunda kalacaktır.

Marie Claire

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...