İranlı Messi, ‘Kaos Oluşturduğu İçin’ Gözaltına Alındı

Share

Barcelona’nın dünya çapındaki yıldızı Lionel Messi’ye benzerliği ile dünyanın ilgisini çeken İranlı Reza Parastesh, gözaltına alındı. Otomobiline de el konulan ‘İranlı Messi’, kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

iranli-messi

Dünyanın en çok tanınan futbolcuları arasındaki Lionel Messi’ye benzerliğiyle ilgi toplayan İranlı Reza Parastesh, ‘kaos oluşturması’ gerekçesiyle gözaltına alındı.
Messi’ye olan benzerliği ilk kez babası tarafından fark edilen 25 yaşındaki Parastesh, zamanla benzerliği kendisi de kabullendi. Messi gibi sakal da bırakan ve arasının açık olduğu futbol konusundaki yeteneklerini geliştirmeye çalışan Parastesh, Barcelona forması giydiği fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca kısa sürede dünya çapında ‘İranlı Messi’ olarak tanınmaya başladı.

GÖZALTI GEREKÇESİ, SELFİE KALABALIĞI NEDENİYLE KAOS OLUŞTURMAK

Birçok basın kuruluşundan röportaj talebi ve çeşitli ajanslardan modellik teklifi alan ‘İranlı Messi’, bu ünü nedeniyle bu kez başını derde soktu. İran’ın Hamedan şehrinde İranlı Messi’yi gören ve selfie çekmek isteyen kalabalık nedeniyle olay yerine intikal eden İran polisi, Parastesh’i gözaltına alarak otomobiline de el koydu. ‘Kaos oluşturma’ gerekçesiyle karakola götürülen İranlı Messi, bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı.

SAÇLARINI DA MESSİ’YE BENZETECEK

‘İnsanlar beni İranlı Messi olarak görüyor ve onun her yaptığı şeyi taklit etmemi istiyorlar. Bir yerde beni gördüklerinde şaşkınlığa uğruyorlar. Onları mutlu etmekten çok mutluluk duyuyorum. Bu mutluluk bana enerji veriyor” diyen Parastesh, gözaltına alınmasına neden olan ününden vazgeçmeye pek niyetli değil. Parastesh, serbest bırakıldıktan sonra verdiği bir röportajda, saçlarını da Messi gibi kestireceğini söyledi.

Sputnik

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...