Linux Sürümleri Windows 10 Uygulaması Oluyor

Share

Microsoft, Linux sürümleri olan Ubuntu, Fedora ve SUSE’yi Windows Store çatısı altına toplanıyor. Build 2017 konferansında gerçekleştirilen açıklama heyecan yarattı.

Microsoft, Build 2017 konferansında açık kaynaklı ücretsiz işletim sistemi Linux’un üç farklı sürümüyle Windows 10’un uygulama marketi Windows Store’daki yerini alacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çekmiş durumda. İşte, bu heyecan verici gelişmeden detaylar!

Linux sürümleri olan SUSE ve Fedora’nın da Ubuntu’nun ardından Windows Store’a gelecek olması tabii ki heyecan yaratmış durumda. SUSE ve Fedora içinse şimdilik net bir tarih yok.

Kulağa ilk başta tuhaf gelse de Microsoft’un bunun için çoktan altyapı çalışması yaptığını söylemek gerek. Şirket, 2016 yılı başlarında Linux için Windows Altsistemi (WSL)’ni duyurmuştu. Bu sayede geliştiriciler, Windows 10 içerisinde Linux’un tam sürümlerini kullanabiliyor.

Sonbahar Creators Güncellemesi ile birlikte kullanıcılar Ubuntu, SUSE ve Fedora’yı birer uygulamaymış gibi cihazlarına kurabilecek ve Windows ile Linux uygulamalarını çift boot gerçekleştirmeden yan yana çalıştırabilecekler.

90’lı yıllarda Microsoft, Windows’a ücretsiz bir alternatif olarak sunulan Linux’u bastırmaya çalışırken başarısız olmuştu ve WSL bu anlamda geliştiricileri Windows 10’a yönlendirmek için hayata geçirildi. Şimdi ise, Windows Store’da Linux sürümlerinin olması sayesinde geliştiriciler istediğini kolayca yükleyebilecek ve WSL ile çalışmaya başlayabilecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...