2017 İspanya GP: Heyecan Dolu Yarışı Hamilton Kazandı

Share

2017 Formula 1 şampiyonasının 5. yarışı olan İspanya GP’de Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken Ferrari pilotu Sebastian Vettel 2. sırada yer aldı.

Büyük heyecana sahne olan yarışta ilk turda liderliği Sebastian Vettel’e kaptıran Lewis Hamilton, pit stopların ardından lastik avantajını kullanarak Ferrari pilotunu pist üstünde geçerek liderliğe yükseldi.

2. pit stoplardan sonra liderliği ele geçiren Hamilton, yerini rahat bir şekilde koruyarak bu sene 2. kez kazanmayı başardı.

Yarışın başında liderliği ele geçiren Vettel, iki pit stopta da yerini korusa da son bölümde yumuşak lastikli Hamilton karşısında orta sert lastiklere sahip olduğu için yerini uzun süre koruyamadı ve ikincilikle yetinmek zorunda kaldı.

Mercedes’in diğer pilotu Valtteri Bottas, yarışı 3. sırada götürürken muhtemel motor arızasıyla yarışa erken veda etti. Bu olay sonucunda Red Bull pilotu Daniel Ricciardo 3. sıraya yükselerek podyumu tamamlayan isim oldu.

Orta grupta oldukça güçlü bir sezon geçiren Force India; Sergio Perez’in 4.lüğü, Esteban Ocon’un 5.liği ile güçlü puanlar kazandı.

Renault pilotu Nico Hulkeberg, 6. olarak yeni takımıyla en iyi sonucunu elde ederken onu Sauber’den Pascal Wehrlein takip etti. Takımına ilk puanlarını kazandıran Wehrlein, son pitine son anda girmesi sonucu 5 sn ceza aldığı için onun hemen arkasında yer alan Carlos Sainz 7. olmuş oldu. Wehrlein ise 8. olarak Sauber ve kendisinin ilk puanlarını kazandı.

Haas pilotu Kevin Magnussen yarışı 9. sırada yarışı tamamlayacak gibi görünüyordu ancak Kvyat’la olan teması nedeniyle lastik patlattığı için son anda pite girerek puan şansını kaybetti.

Magnussen’in pite gelmesinin ardından yarışa 19. sıradan başlayan Daniil Kvyat 9. olurken son puanın sahibi Haas’tan Romain Grosjean oldu.

Sauber’de Marcus Ericsson 11. olarak puanı kıl payı kaçıran ilk isim olurken onu McLaren’la harika bir sıralama geçiren ancak starttaki kazasının ardından gerilere düşen Fernando Alonso takip etti. İlk turda Felipe Massa ile temas yaşayarak pist dışına çıkan Alonso 12. olurken onu Massa takip etti.

Kevin Magnussen, son andaki talihsiz lastik patlatmasının ardından 14. olurken onun arkasında yarışı tamamlayan son isimler Jolyon Palmer ve Lance Stroll oldular.

Bottas dışında yarışı tamamlayamayan diğer isimler McLaren pilotu Stoffel Vandoorne, Red Bull pilotu Max Verstappen ve Ferrari pilotu Kimi Raikkonen oldular. Vandoorne, ilk virajda kendisine atak yapan Massa’ya yandan vurarak süspansiyonlarını kırdığı için yarışa erken veda etti. Raikkonen ve Verstappen ise ilk virajdaki temasları sonucunda süspansiyonlarını kırdılar. İlk virajda, en içte yer alan Bottas, Raikkonen’in arka tekerine temas edince Ferrari pilotu dışa açıldı ve Verstappen’le temas yaşadı. Bu temas iki sürücünün birden aynı anda süspansiyonlarının kırılmasına neden oldu.

Yaşanan temaslar sonucunda bir çok inceleme çıksa da kimse bu incelemelerden ceza almadı. Vandoorne’nin kazası sonucu yarış sanal güvenlik aracı kontrolünde devam etti ve stratejilerin şekillenmesinde o olay etkili oldu.

Sezonun 5. yarışının ardından Vettel 104 puana yükselerek şampiyona liderliğini korurken Hamilton bu zaferle farkı 6 saniyeye düşürdü. 3 ve 4. sıralarda herhangi bir değişiklik olmazken Ricciardo takım arkadaşını geçerek 5. sıraya yükseldi.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes 165 puan ile liderliğini korurken Ferrari 8 puan geriye düştü.

Sezonun 6. yarışı olan Monaco GP 28 Mayıs’ta gerçekleşecek.

Motorsport

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...