Kadınların dudaklarından dökülen 9 ölümcül ifade

Share

Kadınların söylediği 9 önemli ve ‘ölümcül’ kelimeye dikkat edilmediği takdirde olacakları hiç söylemeyelim, daha iyi… Yapılan araştırmalara göre ilişkilerin ayakta kalabilmesi için sadece sevgi değil, anlayış da önemli. Özellikle kadın-erkek ilişkilerinde bazı kurallar vardır.

Bu kurallara uyulmadığı zaman bir taraf mutlaka aslan kesilecek, av olmamak için diretirken avlamak için her türlü numaraya başvuracaktır.

Women Posing with Guns (13)

Size 9 özel kelimeden bahsediyoruz. Ağızdan çıktığı an, mutlaka bir şeyleri ima eden, iğneyi derinden batıran. Kadınlar tarafından söylenen 9 ‘ölümcül’ kelimenin şifresini çözdünüz, çözdünüz… Yoksa hayat size dar, ey erkekler…

Kadınlar Bunları Söylüyorsa EYVAH!..

1) İyi: Mutlaka tartışmanın sonunu getirmek istiyordur. Elbette kendisi haklıdır. Aslında ‘iyi’ demek, “Kes sesini” demenin en temiz halidir. Artık bi’ susun isterseniz…

2) Beş dakika: Giyiniyorsa beş dakikayı altıyla çarpmanızı üzerine de birkaç dakika katmanızı öneririz. Beş dakika beş dakikadır ama siz saatinize bakmayın yine de…

3) Bir şey yok: İşte en en tehlikeli ifadelerden biri! Fırtına öncesi sessizlik desek yeri hani. Bu tartışmanın sonu kötü bitecek, bunu bilesiniz.

4) Devam et: Aslında altındaki mana çok açık ve nettir: “Yaptığın şeyi bitir artık, yapma!”

5) Ah çekiyorsa…: Üzgünüz ama geri zekalı olduğunuzu anlatmaya çalışıyor.

6) Tamam, sorun değil: Aslında gayet sorun. Bu bir sızlanıştır. Memnuniyetsiz olmuştur bir kere… Ama durumu toparlaması da lazımdır. Size kriz anını sessiz ve derinden gösterir.

7) Teşekkürler: Bir kadın teşekkür ediyorsa başınızı mağrur bir şekilde eğip sadece “Bir şey değil” diyin. Uzatmayın kısa kesin!

8) Neyse: “Canın cehenneme!!!”

9) Endişelenme, ben hallederim: İşte en tehlikeli durumlardan biri daha! Bu ifade, kadının erkeği işe yaramaz bulduğunu ‘kibarca’ açıklar.

*** Tabii ki kadınların sözlüğü bununla sınırlı değil. Ancak kadınları anlama rehberinin başlıca 9 sözcüğü, en azından bir süre hayatınızı kurtaracak, buna emin olun.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...