İlham Kaynağı: Zeki Müren

Share

Rus asıllı Kanadalı şarkıcı Michelle Gurevich, Türk sanatçı Zeki Müren hayranı olduğunu vurgulayarak, “Zeki Müren ilham kaynağım. Türk sanatçı dinlemek istiyorsan Zeki Müren’i dinle” dedi.

Rus basınına konuşan Gurevich şarkılarının Türkiye’de de popüler olduğunu söyleyerek şöyle dedi: “Türkiye’de bana soruyorlar: Siz köken olarak Türk müsünüz? Türkler olaya etnik kökenden ziyade duygusal tarafıyla bakıyor. Tabii ki Rus müziğinin bende büyük etkisi var. Fakat benzer drama şarkıları Yunanistan, Türkiye ve Fransa gibi birçok ülkenin kültüründe var. Bu da bizi birleştiren şey.”

Sanatçı sözlerine şöyle devam etti: “Türk sanatçı dinlemek istiyorsan, örneğin Zeki Müren dinle.. Zeki Müren benim için değişmez bir ilham kaynağı! Sürekli Müren’i dinliyorum.”

TAKSİM MEYDANI’NA ŞARKI

Chinawoman olarak tanınan Michelle Gurevich’in eserlerinde, Sovyet müziğinin ve 70′ler Avrupa müziğinin etkilerini görmek mümkün.

2012 Mayıs ayında ilk kez Türkiye’ye geldi ve ilk konserini İstanbul Babylon’da verdi. Bu konsere, Yunanistan, İran, Rusya gibi ülkelerden de sanatçıyı dinlemeye gelenler de oldu. Ocak 2013’te bir kez daha İstanbul’da hayranlarıyla buluştu. Ayrıca 2013 Taksim Gezi Parkı protesto günlerinde Kiss in Taksim Square adlı bir single de yayınladı.

Sputnik

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...