Öldükten Sonra Ağaç Olarak Yaşamak İster Miydiniz?

Share

Öldüğünde toprağa gömülmek yerine krematoryumda bedeninin yakılmasını talep edenler yok değil. Yakma işleminden sonra kalan küllerin kavanozlarda saklandığı malum.

Bir teknoloji şirketi tarafından geliştirilen yeni nesil kül kavanozları, toprakta çözünebilir bir yapıya sahip. Bu vazolar, eğer yakılmayı tercih ettiyseniz öldükten sonra bir ağaç olarak hayata devam etmenizi mümkün kılıyor. Nasıl mı? Süreç kül vazosunun Bios Incube adı verilen kuluçka makinesine gömülmesiyle başlıyor. Toprağın üzerine yerleştirilen bir sensör ağacınızın sağlık durumunu sürekli izliyor. Kuluçka makinesi, gerekli gördüğü durumlarda ağacı kendi kendine suluyor. Kuluçka, mobil uygulamayla da kontrol edilebiliyor. Neticede, artık ölmüş olan hücreleriniz başka bir canlıda hayat buluyor. Böylece teknik olarak tamamen ölmüş olmuyorsunuz.

2017’nin sonlarına doğru sevkiyatı başlayacak Bios Incube’ün fiyatı 650 dolar olarak belirlendi.

Brandage

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...