‘Kutsal Diyerek Bizi Sömürüyorlar’

Share

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, “Hurma ile oruç açılmaz. Kutsal kutsal diyerek, kutsallığı kullanarak bizi sömürüyorlar” açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi.

“Ben, ‘hurma yemeyin’ dedim ama hangi hurmayı yemeyin dedim. Yine dediklerim biraz çarpıtıldı. Ben, İsrail’den gelen GDO’lu hurmaları yemeyelim dedim” diye konuştu.

Karatay, neden bunları söylediğini ise şöyle anlattı: “Çünkü İsrail’den, Tunus’tan gelen hurmalar GDO’lu ve de çok büyük. Hakiki hurmalar küçüktür, hem de çok pahalıdır. Eğer bulursanız onunla tabii ki iftar orucu açarsınız. Yanlış anlaşılmasın fakat şunu da belirtmek istiyorum ki; ülkemiz zeytin cennetidir.”

‘BENİM BABAM MÜFTÜYDÜ’

“Benim babam müftüydü. Ben 500 yıllık müftü ailesindenim. Onların torunuyum, babamı 1966 senesinde kaybettik, nur içinde yatsın. O zamana kadar, bizim soframıza hiç hurma gelmedi. Türkiye’de hurma yoktu. Ben onu söylemek istiyorum ama hakiki hurmayı tabii ki kullanabilirler, lütfen yanlış anlaşılmasın.”

NE DEMİŞTİ?

Karatay, bu düzeltmeyi dün kamuoyuna yansıyan açıklamaları nedeniyle yaptı. Dün Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli 9. Kitap Fuarı’na katılan Canan Karatay şunları söylemişti:

“Zeytinle açılacak oruç. Hz. Muhammet zeytinle açardı. Hurma nereden çıktı? Hurma tamamen endüstriyeldir. Hurma nereden geliyor, İsrail’den, Tunus’tan geliyor. Aklınızı başınıza alın. Kutsal kutsal diyerek, kutsallığı kullanarak bizi sömürüyorlar. Gözümüzü açacağız. Zeytin çok önemlidir. Zeytinle açılır, hafif su içilir, çay içilir şekersiz olmak şartıyla.”

HT

Selim Kamitoğlu

İç mimar Selim Kamitoğlu'nun tasarım anlayışı ve neyin nasıl görüneceğine dair doğal içgüdüleri onu işinde olduğu gibi hayatın diğer alanlarında da yalnız bırakmıyor. Yaşantısını İstanbul’da sürdüren Selim, Serinletici ile beraber aile şirketinde yönetici olarak çalışıyor.

You may also like...