VW CEO’su: ‘Tesla’nın Yaptığı Her Şeyin Daha İyisini Yaparız’

Share

Elektrikli araç piyasası ortalığı iyice kızıştırıyor.

Bilindiği gibi Volkswagen Grubu dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri ve bu nedenle firma elektrikli araçlar konusunda Tesla’yı geride bırakabilecek kaynakları olduğuna inanıyor.

Tesla, VW’nin elektrifikasyon planlarından epey ileride ve Silikon Vadisi çıkışlı otomobil üreticisi gelecek yıl sonuna kadar yılda 500.000 otomobil üretmeyi ve 2020 yılına kadar da bir milyon üretmeyi planlıyor. Ancak tüm bunlara rağmen Volkswagen kazanacağından son derece emin. Volkswagen patronu Herbert Diess, yakın tarihli bir basın konferansında şunları söyledi:

“Tesla’nın yapabildiği her şeyin daha iyisini yapabiliriz.”

Otomobil üreticisi 2019-2020 yılına kadar EV pazarına girmeyecek ancak 2025 senesine kadar bir milyondan fazla elektrikli araç satmayı planlıyor. Diess sözlerine şöyle devam etti:

“Değişmekte olan bu yeni dünyada piyasanın lideri olacağımıza dair kendimize olan güvenimiz tam.”

Volkswagen’in yüksek hacimli elektrikli araç satışı gerçekleştirebilecek kadar kapasite ve kaynağa sahip olduğu kesin. Ancak kesin olmayan şey bu gerçekleşebilecek mi? “Tesla’nın yaptığı her şeyin daha iyisini yaparız” demek biraz fazla ileri gitmek mi?

“Yeni platformumuz ile onları [Tesla’ı] durdurmak ve dizginlemek en büyük hırsımız.”

Volkswagen CEO’su son derece hırslı ve Volkswagen de bu vaatleri gerçekleştirebilecek kadar büyük bir şirket. EV segmentinde kıyasıya bir rekabet olması tüm dünya insanları için iyi bir haber.

InsideEVs, Motor 1

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...