Şarapova, Wimbledon İçin ‘Wild Card’ Başvurusu Yapmayacak

Share

Rus tenisçi Mariya Şarapova, 3-16 Temmuz’da yapılacak Wimbledon Turnuvası’nın organizatörlerine wild card (özel davetiye) almak için başvuruda bulunmayı planlamıyor.

Sporcunun resmi sitesindeki açıklamada, ‘Kortlara dönmemin ardından katıldığım üç turnuva sonrası WTA sıralamasında yükseldiğim için Wimbledon ön elemesine katılacağım, wild card için başvurmama gerek kalmadı’ ifadelerine yer verildi.

Daha önce Şarapova’ya Birmingham turnuvası için wild card’ın verildiği belirtilmişti.
15 aylık yasaklı madde kullanımı cezasının ardından Stuttgart Açık ile kortlara dönüş yapan Şarapova kaybettiği puanları toplamaya başladı.

Madrid Açık’ın ardından Roma Açık’a da wild card ile davet edilen Şarapova, ilk turda dünya 58 numarası Christina McHale’i 6-4 ve 6-2’lik setlerle eledi ve kazandığı 60 puanla kadınlar sıralamasında ilk 200’e girmeyi garantiledi.

Sputnik

Umur Atay

1969 yılında Bursa'da doğan Umur Atay, ortaöğretime kadar severek yaşadığı kentinden, üniversite sebebiyle bir sabah İstanbul'da uyanarak ayrıldı. Makine mühendisliği eğitiminin ışığında seyrettiği otomotiv sektöründe harcadığı 25 yıldan fazla sürenin yıpratamadığı yaşamını şimdi çeşitli denemelerle yormaya çalışan Atay, evli ve iki çocuk babası.

You may also like...