32GB’lık iPhone 6, Yeni Pazarlara Geliyor

Share

Tasarım çizgisi ile iPhone tarihinde önemli bir yeri olan iPhone 6, hala en çok kullanılan akıllı telefonlardan biri konumunda. Bu durumun temel sebebi ise, iPhone 7 ile hemen hemen aynı tasarım çizgisine sahip olmasına karşın, fiyat olarak yarı yarıya daha ucuz olması.

Ayrıca iPhone 6’nın performans olarak da hala günümüz telefonlarıyla yarışabilecek seviyede olduğunu söylesek sanırım pek de yanılmış olmayız. Bu durumun az çok farkında olan Apple geçtiğimiz sene beklenmedik bir hamle ile 32GB’lık iPhone 6 üretiminin startını vermişti. İlk olarak Hindistan’da satışa sunulan model, sonrasında ise Asya pazarında boy göstermişti.

İşin ilginç yanı, 32GB’lık iPhone 6’nın satışa sunulduğu birçok pazarda 16GB’lık iPhone 6’dan daha ucuz bir fiyat etiketine sahip olmasıydı. Haliyle bu durum 32GB’lık versiyona olan ilgiyi bir anda arttırdı. Apple, Hindistan ve Asya pazarlarındaki satışların yavaşlaması akabinde, 32’lik iPhone 6’yı Avrupa pazarına açmaya karar verdi. Kısa süre önce Avrupa’daki bazı ülkelerde satışa sunulan cihaz, geçtiğimiz gün de İngiltere’de rafları süslemeye başladı. Şimdilik sadece operatörler tarafından kontratlı paketlerle satılan cihazın, önümüzdeki günlerde başka pazarlarda da satışa sunulması bekleniyor.

Muhtemelen, 32’lik iPhone 6’nın sonraki duraklarından birisi de Türkiye olabilir.

CNN

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...