Linkin Park, 6. Kez Billboard 200 Listesinde!

Share

ABD’de en fazla satışı gerçekleşen albümlerle her hafta yeniden oluşturulan Billboard 200 listesinin zirvesine, yeni haftada yeni albümleri ile Linkin Park yerleşti!

25 Mayıs’ta yayınlanan ve yedinci stüdyo albümleri olan ‘One More Light’ ile Billboard 200’de birinci sıraya oturan Linkin Park, 6. kez en çok satılan albümler listesinin zirvesine yerleşmiş oldu.

linkinpark_1600x900

ABD bazlı yapılan istatistiklerde, en fazla fiziksel satış, online satış ve eşdeğer albümlerle kıyaslamalar ile oluşturulan listede, Linkin Park çok az rock grubunun yakaladığı başarıyı elde etti. Daha önce The Beatles (19 albüm), The Rolling Stones (9 albüm) Led Zeplin (7 albüm), U2 (7 albüm), Bon Jovi (6 albüm), Dave Matthews Band (6 albüm), Eagles (6 albüm) ve Metallica’nın (6 albüm) yakaladığı başarıya şimdi Linkin Park da dahil oldu.

1996’da Xero adıyla kurulduğundan beri 100 milyondan fazla albüm satan, iki Grammy ödülü kazanmayı başaran ve sayısız MTV ödülü kucaklayan Linkin Park’ın ‘One More Light’ albümü ayrıca, grubun onuncu Top 10 listesi başarısını da beraberinde getirdi.

Daha önceki altı stüdyo albümü, iki remix albümü, Jay-Z birlikte hazırladıkları mash-up albümü Collision Course ile de Top 10 listesine girmişlerdi.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...