Ortalama Yaşam Süresi 30 Yıl Artabilir

Share

Ünlü Rus bilim insanı Vladimir Khavinson, tıpta yaşanan gelişmeler neticesinde insan ömrünün otuz yıl kadar uzayabileceğini söyledi.

Uluslararası Gerontoloji ve Geriatri Derneği (International Association of Gerontology and Geriatrics) Avrupa Bölgesel Başkanı profesör doktor Vladimir Khavinson’a göre, ilaçlar vasıtasıyla vücuda giren peptit (gıda ve ilaçlarda bulunan ve metabolizmayı düzenleyen amino asitler) miktarındaki artış organların dayanıklılığını arttıracak, bu da ömrün uzamasını beraberinde getirecek.

ehpad-et-personnes-âgées

Express.co.uk’a konuşan Khavinson, gıdalar aracılığıyla vücuda giren peptitlerin, organların iyileşmesinde ve vücudun kendini düzenlemesinde oynadığı role dikkat çekerken, bugün tıptaki yenilikler sonucunda insanların, peptitleri, tıbbi ilaçlar vasıtasıyla da aldığını vurguladı. Khavinson’a göre ömrün uzaması, vücuttaki peptit oranının artmasının kaçınılmaz sonucu olacak.

HAYVANLAR ÜZERİNDE SONUÇLARI GÖRÜLDÜ

İnsanların ve hayvanların yaşam süresinin bir limiti olduğunu ve insan için bu sürenin azami 120 olduğunu belirten Rus bilim insanı, 17 farklı tür üzerinde 30 yıldan beri sürdürülen deneylerin bunu kanıtladığını belirtti. Hayvanlarda peptit oluşumunu arttırarak ömürlerini yüzde 30 ila 40 arttırmayı başardıklarını belirten Khavinson, farklı türler üzerinde yapılan deneylerin tümünün aynı sonucu verdiğini söyledi: “…Koyunlar, sinekler, fareler, maymunlar ve insanlar (…) hepsinde organların işleyişinde hızlanma gördük.”

Peptitlerin insanın yaşam süresi üzerindeki etkisini araştırmaya Sovyetler Birliği döneminde bir askeri hastanede başlamış olan Khavinson alanının uzmanı kabul ediliyor.

Sputniknews

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...