Çocuk katilleri fotoğraflara etiketlendi!

Share

Çok acı bir gerçek var ki, çocuk istismarını gerçekleştirenler çoğunlukla çocuğa yabancı insanlar değil; çocuğun yakınları, ailesi, sevdikleri. Şiddet her zaman direkt fiziksel şiddet olarak gelmiyor, bazen belirtileri görmezden gelmek ya da çocuğu ihmal etmek de istismara ortam sağlayabiliyor.

Çocukları istismardan korumak için çalışan Fransız kuruluş Innocence in Danger da çocuğu korumanın hepimizin sorumluluğu olduğunu vurgulayan çarpıcı Instagram kampanyasında, bir çocuğun uğradığı şiddetten sorumlu olanları etiketliyor.

gwserg

Baştan uyaralım; @GuiltyTags adını taşıyan kampanya insanı çok fena vuracak etkide zira kampanya için yaratılan “Guilty Tags” isimli Instagram profili şiddet sonucu hayatını kaybetmiş 9 çocuğun hayatını bize sergiliyor. McCann Paris tarafından hazılanan kampanyada öldürülmüş çocukların gerçek olaylara dayanarak yeniden yaratılan hikayeleri yer alıyor.

Çocukların ölümünde payı olan veya uğradıkları şiddeti görmezden gelmiş herkes fotoğraflarda etiketli. Bu etiketlere tıkladığınızda o kişilerin profillerine gidebiliyorsunuz.

dfjkjt

Böylece dayak atan üvey babadan ihmalkar anneye, görmezden gelen öğretmenden çocuğundan bıkmış anneye, öldüresiye döven büyük babadan işinden nefret eden sosyal hizmetler görevlisine pek çok farklı karakterle karşılaşıyor, hepsinin çocuğun ölümünde nasıl bir pay sahibi olduğunu görebiliyorsunuz.

Çocuğu döverek ölümüne neden olan anne kadar, yüzündeki morlukları görmeyen teyzeyi ya da çocuğun kabuslarını normal kabul eden babaanneyi de sorguluyorsunuz.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...