iPhone’a Geçmek Çok Mu Kolay?

Share

“Life is easier on iPhone” Apple’ın geçtiğimiz ay yayına giren ve hayatın iPhone ile daha kolay olduğunu anlatan kampanyası. Ezeli rakip Android’e laf atan kampanya, iPhone’un çeşitli özelliklerini sade bir görsellik içerisinde öne çıkaran kısa kısa filmlerden oluşuyor. Android kullanıcılarına iPhone’a geçmeyi salık veren bu filmlere bu hafta 3 yeni film daha eklendi. Böylece kampanyanın vurguladığı özellikler 8’e çıkmış oldu.

RJFK

Apple’ın klasikleşen Mac vs PC (veya Get a Mac) kampanyasını anımsatan filmlerin hiçbirinde diyalog yok, hepsi iPhone ve Android kıyaslamasını basit görsel betimlemelerle anlatıyor. 16 saniyeyi geçmeyen filmler; bir tarafı diğer telefonu temsilen gri, iPhone’u anlatan tarafı ise renkli olacak şekilde ikiye bölünmüş ekran üzerinden kıyaslama yapıyor ve fotoğraf taşıma, müzik, gizlilik, görüntü kalitesi, güvenlik, rehber, taşıma kolaylığı ve performans gibi konular ele alınıyor.

Örneğin, gri taraftaki hırsız bir türlü renkli tarafa geçemiyor çünkü o taraf daha güvenli. Ya da insanlar zıplayarak kolayca griden pembeye geçiyor çünkü rehberinizi taşımak bu kadar kolay. Sonuç olarak iPhone özetle diyor ki “Ben daha iyiyim, taşınmak da hiç zor değil!” Böylece, özellikle de iPhone’a geçmeyi düşünüp taşınma kısmını gözünde büyütenleri ikna etmeyi hedefliyor.

Dijital ortamda yayına giren ve Android kullanıcılarını hedefleyen kampanya, bilgilendirici bir mikro site üzerinden de destekleniyor.

bigumigu.com

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...