Samsung Bixby, Dil Problemleri Yaşıyor

Share

Samsung Galaxy S8 serisi ile birlikte sunulan Bixby cümle kurmakta zorlanıyor! Peki, dijital asistanının bu dil sorunu akıllı telefon satışlarına nasıl yansıyacak?

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modelleriyle gelen dijital asistan Bixby bazı dil problemleriyle gündemde. Peki, Bixby nasıl sorunlar yaşıyor?

Bixby’nin İngilizce ile imtihanı

Wall Street Journal’ın haberine göre, Bixby’nin İngilizce ile ilgili sorunları bulunuyor. Özellikle de dilbilgisi ve sözdizimi konusunda. İngilizce cümleler kurma konusunda adeta turist gibi davranan yapay zeka asistanı, Google Assistant ve Apple Siri karşısında sınıfta kalıyor. Hatta bu sorunun satışları etkileyebileceği düşünüldüğü için Samsung’un ABD’deki satışları ertelediği ifade ediliyor. Galaxy S8’in şu anda geçen yıl Galaxy S7’nin elde ettiği satışları geçmeye başladığı ve şirket tarihinin en çok kazandıran telefonu olma yolunda olduğu belirtilmekte.

Ovum adlı pazar araştırma şirketi, akıllı telefon kullanıcılarının sadece yüzde 9’unun kişisel asistanları sıklıkla kullandığını belirtiyor. Ek olarak, kullanıcıların sadece yüzde 50’sinin Bixby, Siri, Cortana ve Assistant gibi dijital asistanlarla ilgilendiği de istatistikler arasında. 3.5 milyar aktif cihazda yerel bir yapay zeka asistanı olduğu ve 2021 yılında bu sayının 7.5 milyara ulaşacağı öngörülüyor. 2021’e kadar Google Assistant’ın yüzde 23 ile pazar lideri olabileceği düşünülürken ve bu asistanı yüzde 15 ile Bixby’nin, yüzde 13 ile Siri’nin ve yüzde 4 ile Alexa’nın takip edeceği beklentilerden.

Hali hazırda zaten az sayıda dil bilen dijital asistanın bunlardan birisinde sorun yaşaması ise önemli bir sorun.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...