Steve Ballmer, ABD Başkanlığına Mı Oynuyor?

Share

Sakin yapısıyla tanınan Bill Gates’in aksine, Microsoft’un sansasyonları ve sivri çıkışlarıyla tanınan kurucusu Steve Ballmer’ın sonraki seçimlerde ABD Başkanlığı için adaylığını koyabileceği iddiası ABD medyasında geniş yankı buldu.

Los Angeles Clippers owner Steve Ballmer poses for a portrait in Culver City, Los Angeles

Karakter olarak, Donald Trump’a benzer yönleri bulunan, çılgın şakaları ve sivri çıkışlarıyla sürekli dikkat çekmeyi başaran Ballmer’ın, ABD’de yeni ortaya çıkan “çılgın başkan” akımına cevap verebileceğini ve Trump’a rakip olabileceğini düşünenlerin ortaya attığı iddiaya göre, Microsoft’un yönetimini bırakıp basketbol takımı yöneten Ballmer, önümüzdeki seçimlerde başkan olmak için hazırlık yapıyor.

Başkanlık dünyadaki en kötü satış işi

Ancak Ballmer bu iddialara gülerek cevap veriyor ve böyle bir çalışmasının olmadığının altını çiziyor. Başkanlığın dünyadaki en kötü satış işi olduğunun altını çizen Ballmer bu vurgusuyla da kendisinin pazarlama alanındaki kariyerini hatırlatıyor.

Ballmer, artık sadece basketbol takımını düşündüğünü de hatırlatarak, başka bir konuya ilgi duymadığının da altını çiziyor. Dolayısıyla Microsoft’un kurucusu ve eski CEO’su olan, Windows 8’in de yaratıcısı olarak bilinen Bill Gates’in şimdilik ABD Başkanı olma niyetinin olmadığı görülüyor.

Tech Inside

Ali Bardakçı

Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitiren Ali, iş yaşamını aynı şehirde sürdürüyor. 19. yüzyıl sanat akımları üzerine hobi amaçlı çalışmaları bulunan Ali, Serinletici'de gündemi her alanda takip etmeyi hedefliyor.

You may also like...