Doğayla İnsanı Barıştıran Fotoğraflar

Share

Doğa, insandan bağımsız olarak kendi döngüsünde ilerlerken yaşamı ve ölümü bir harmoniyle işliyor. Tarihin antik dönemlerinden geleceğin uç noktalarına kadar doğa adeta bir rutini takip ediyor.

1337023731592e83fcb85ee9.03273743

Kimi zaman gezegen dışından bir müdahaleyle kimi zaman da yanardağ veya insanlık gibi gezegen içinden bir faktörle rutinde değişiklikler oluyor. Ancak doğa buna da uyum sağlıyor. İnsanoğlu kibiriyle kendini doğanın üzerinde bir yere koyunca da insan-doğa ilişkisi haliyle iki farklı dünyanın buluşmasıymış izlenimi yaratıyor.

Mısırlı tasarımcı ve fotoğrafçı Hussam Eissa, portre odaklı kompozisyonlarında gerçeküstü anlatımlar yaratıyor. Ağırlıklı olarak düşsel dünyadaki buhranları ve yıkıntıları işleyen sanatçı hayvanlarla insanları bir bütünmüşcesine ele alıyor. Koyu tonlarla ışığı bir arada kullanışı ise çalışmalarındaki dengeyi yaratıyor.

Gabriel levesque’in hazırladığı çift pozlama temelli, zihin içinde yeni evrenler açan çalışmaları veya Scarlett Hooft Graafland’ın balon ve şapka gibi nesnelerle doğayı buluşturduğu fotoğraflarının yanında Eissa’nın çalışmaları kişinin yalnızlığını ve bireyselliğini daha yoğun hissettiriyor.

Hussam Eissa’yı Behance, Instagram ve Twitter’dan takip edebilirsiniz.

bigumigu.com / Görsel: Hussam Eissa

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...