Donald Trump, Paris İklim Anlaşması’ndan ABD’yi Çıkardı

Share

Donald Trump, Paris İklim Anlaşması’nın Amerika’nın dezavantajına olduğunu, diğer ülkelerin faydalandığını söyledi.

Yapılan açıklamada “Amerikalı şirketlere, çalışanlara ve vergi mükelleflerine daha eşit şartlar sunan kabul edilebilir bir anlaşma için müzakerelere başlayacağız. Paris İklim Anlaşması, iklim değişikliği mücadeleyle değil, diğer ülkerin Amerika’ya karşı ekonomik avantaj kazanmasıyla ilgili bir anlaşma.” dedi. Paris İklim Anlaşması, fosil yakıtlarının kullanımının kısıtlanması ve sera gazı emisyonlarının azaltılmasıyla, küresel sıcaklık artışının 1,5 – 2 derece aralığında kalması için ülkelerin önlem almasını öngörüyor. Buna karşılık yapılacak olan anlaşmayla vatandaşlarının işlerini kaybedeceğini belirten Donald Trump “Bizim ihtiyacımız olan bu değil. Kömür madencilerini çok seviyorum.” dedi.

Donald Trump’ın başkan olduktan sonra 100 gün içinde ülkenin kömür endüstrisini geliştirmek adına anlaşmadan çekileceği vaadi de bulunuyordu. Amerika, Nikaragua ve Suriye’den sonra Paris İklim Anlaşması’ndan çekilen üçüncü ülke oldu. Trump’ın kararı ardından Elon Musk başkanlık danışmanlığı görevinden ayrılırken; Çin Paris İklim Anlaşması’na bağlı kalacağını açıkladı.

Log

Sema Doğan

Akdeniz Üniversitesi İktisat Bölümü'nden mezun olan Sema, İzmir'de özel bir şirkette danışman olarak çalışıyor. Konu film olduğunda izleyicilikten yorumlamaya her alanda heyecanına engel olamayan Sema'yı arkadaşları "Film Girl" olarak anıyor. Bununla birlikte teknolojiye büyük ilgi duyan Sema, Serinletici için kültür-sanat, yaşam ve teknoloji içerikleri sağlıyor.

You may also like...